13.7.2018

4kk lääkärineuvola

Käytiin RaaRaan kanssa jälleen neuvolan aikataulujen mukaan hieman etuajassa neljän kuukauden neuvolakäynnillä ja toisena päivänä lääkärikäynnillä. Kaikki oli hienosti, täysimetyksellä vauva kasvaa kovaa kyytiä ja sekä hoitajan että lääkärin luona väläytteli hienoja hymyjään ja antoi pyöritellä itseään tutkimusten aikana. Ainoastaan leluun tarraamista hän ei viitsinyt näyttää kummallekaan, kun oli niin paljon mielenkiintoisempaa tutustua uusiin kasvoihin, kuin tylsiin seitkytlukulaisiin helistimiin. 


Hoitaja kirjasi tyylilleen uskollisena neuvolakorttiin, että kuuden kuukauden täysimetys, vaikka itse sanoin että tässä varmaan pikkuhiljaa makuannoksia aloitellaan, kun siltä tuntuu. Lääkäri pohti, pitäisikö vauvaa herättää öisin syömään, kun hän nukkuu ikäisekseen niin pitkään ja jotta maidontuotanto pysyisi yllä. Vastasin rehellisesti, että en kyllä ole toista herättelemässä niin pitkään, kun vauva iltaisin hyvin tankkailee, maito riittää ja vauva herää aamulla itse aurinkona syömään. Lääkärikin sitten totesi, ettei tällä kasvukäyrällä kyllä ole pakko herätellä. 

Lääkäri vinkkasi, että napatyrän vuoksi voitaisiin aika varata fysioterapeutille, joka osaisi pientä vatsaa vahvistavaa jumppaa ohjata. Otin neuvon ihan mielelläni vastaan, hieman vaan epäilen, että aikaa kovin sujuvasti täällä järjestyisi. Voin toki olla väärässäkin, yrittänyttä ei ainakaan laiteta. Napatyrä ei ole pikkuneitiä mitenkään vaivannut, eikä niiden tapana onneksi olekaan kuroutua. Seuraillaan kuitenkin sitä huolella. RaaRaa sai yhdistelmärokotteen, josta ei onneksi kuumetta tai muutakaan oiretta seurannut. Rotarokote sen sijaan aiheutti tutun ripulivaiheen ja vaihdettiin suosilla kertakäyttövaippoihin taas jälkimaininkien ajaksi.

RaaRaa oppi pian kolme kuukautta täytettyään kääntymään selältä vatsalleen molempien kylkien kautta ja sitä taitoa innoissaan esittelee missä ja milloin vaan. Heti syömisen jälkeen jos laskee hänet lattialle, käy äkkiä niin, että vauva pyörähtää sellaista vauhtia mahalleen, että osa maidosta lentää samantien paluupostilla ulos. Mahalta selälleenkin hän menee, uskon että enemmän vielä pään painon ja muuten kallistumisen myötä.

Päiväunet ovat yöunia heikommalla tolalla, vallankin näin kuumalla kelillä on päiväunille rauhoittuminen melkoisen temppusirkuksen ja väsytystaktiikan takana. Välillä luovutan yrittämisen ja jatkan päivän touhuja vauva kantorepun kyydissä vain huomatakseni, että ainiin tännehän hän taas heti nukahti. Sama juttu välillä siinä, että lukuisten "temppujen" jälkeen lasken hänet hetkeksi sänkyynsä huokaistakseni ja sitten hän jääkin sinne tyytyväisesti riepunsa kanssa jääkin nukkumaan. -heidisusanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3