1.6.2018

Olisinpa tiennyt

Maaret Kallion niin tärkeä #olisinpatiennyt -somekamppanja sai minutkin pohtimaan, mitä haluaisin sanoa nuorelle (angstiselle :D) itselleni.

Ankkarock 2007


Olisitpa tiennyt...

että tuo herkkyys, haavoittuvuus ja nuo nuorella ikää vastaanottamasi elämän kolhut valjastuisivat myöhemmin vahvuudeksi työelämässä sekä kyvyksi tukea ja kuulla toisia. 

että itselleen kannattaa olla armollisempi, puhua kauniimmin. Suojakuorta ei kannata hankkia ajattelemalla, ettei kukaan voi haukkua sinua pahemmin, kuin jo oman pääsi sisällä teet. Opettele myös puhumaan paha olo pois sekä jatka kirjoittamista.

että olet kaunis, terve nuori nainen. Nosta pää pystyyn ja selkä suoraksi. Aikuisena aiemmin niin kovasti parjaama kehosi pystyy tuomaan turvallisesti maailmaan kaksi upeaa lasta ja se on mieletöntä. 

että niin monet kovaääniset ympärilläsi ovat vähintään yhtä epävarmoja, kuin sinä. Kaikissa on hyväksytyksi ja kohdatuksi tulemisen tarve. Puheissa voi olla hurjasti värikynää. Kohtaa sinä lämpimästi ja rehellisesti, se palkitsee aikanaan. 

että yläaste ja lukio loppuu aikanaan ja niiden kuplien nokkimisjärjestyksessä korkeimmalla olleet eivät välttämättä ole sitä enää kuplien puhjettua. Usko itseesi. Oma tiesi kulkee juuri sinne, minne haluat. 

että itsensä arvostamiseen liittyy lupa irtaantua ihmissuhteista, jotka vain satuttavat. Ystävällisyys ja kiltteys on hyve, mutta älä jää kynnysmatoksi pelastamaan toista kerta toisensa jälkeen. 

että omat arvosi ja tapasi katsoa maailmaa säilyvät aikuisikään. Älä usko muiden väitöksiin niiden ohimenevyydestä ja nuoruuden hössötyksestä. Tiedät mitä haluat arvostaa ja minkä eteen nähdä vaivaa. 

että löydät ihania ystäviä, joiden kanssa jakaa asioita, kuten intohimon musiikkiin. Vahvistutte yhdessä. Ja että nuo ystävyyssuhteet kantavat aikuisikään. Että edelleen kolmenkympin kynnyksellä viestität lähes päivittäin samoihin numeroihin ja että edelleen on tiedossa yhteisiä keikkareissuja, jossa voit heilua sielusi kyllyydestä eturivissä. Voit yhä tuntea olevasi nuori, mutta olet vahvemmin ja vakaammin läsnä itsessäsi. 

että se ihastus, jolle et uskalla bussimatkan aikana sanoa sanaakaan, kulkee lopulta vierelläsi aviomiehenä ja kahden ihanan lapsen isänä. Sille on tarkoituksensa, miksi te ja teidän suhde sai rauhassa kypsyä hiljaisesta nyökkäyksestä ystävyydeksi ja siitä rakkaudeksi. Ei oikeasti ole kiire mihinkään, etkä ole jäämässä yksin, vaikka nuoruden ehdottomuudessa siltä tuntuukin.Olisinpa tiennyt, että pärjään kyllä. Rakastan ja tulen rakastetuksi.-heidisusanna


4 kommenttia:

Kiitos kommentista! <3