7.6.2018

Lapsi valitsee kesäkohteen: Tiirinkoski

Kelit viilenivät, mutta koska meillä vietellään äitiyslomaa ja kesälomaa, ollaan päätetty, ettei anneta sen haitata menoa. Oikeastaan vauvan kanssa liikkeelle lähtö on helpompaakin, kun saa vetästä kevyen haalarin tai peiton päälle, eikä tarvitse miettiä, että kuinka helteessä nyt vauvan kanssa puikkelehtisi ja mitä pukisi tai jättäisi pukematta päälle. Eilen päätettiin lähteä johonkin kesäreissuun ja annettiin Tiitin valita muutamasta suht helposti vauvan kassa toteutettavissa olevista kesäkohteista itselleen mieluisimman. Ylläripylläri, eka paikka, mistä Tiiti tiesi löytyvän eläimiä, voitti välittömästi. Niimpä matka suuntasi Tiirinkoskelle. 

Tiirinkosken tehdas on Hämeenlinnan maalaismaisemissa sijaitseva entinen navetta, joka on nykyään upea kahvila ja lifestylekauppa. Tiirinkoskelle reissataan kauempaakin ostamaan sisustushärpäkkeitä ja nauttimaan maalaismiljööstä. Pihapiiristä löytyy kissoja, kaneja, lampaita, hevosia ja ylvästä ylämaankarjaa. Kahvilan herkut on ihan ylivoimaisia. Varmaan se on muisto Tiirinkosken  makeista ja suolaisista vohveleista, mikä houkuttelee meidät käymään joka kesä. Tiitille ykkösjuttu herkkujen lisäksi on eläimet. Itse tykkään välillä karata käymään Tiirinkoskelle ihan vaan sisustustarvikkeita ja paikallisia ruokatarvikkeita shoppaileman. Etenkin joulun alla koristeissa kylpevä Tiirinkosken sisustuspuoti on aivan ihana. Ensimmäinen kesäreissu vauvan kanssa sujui hienosti. Hoksasin onneksi pakata Tulan kantorepun mukaan, koska siellä juniori tuhisi tyytyväisenä päiväuniaan koko sen ajan kun isosisko jaksoi hyppelehtiä eläinaitaukselta toiselle. Lempijuttu oli seurata vasikan kirmaamista ja pukittelua laitumella. Siitä tuli itsellekin melkoinen stressinnollaus samantien. Täytyykin sisällyttää eläinpaikkoja reilusti lisää kesäsuunnitelmiin. Itse vältän käymistä sirkuksissa, eläintarhoissa ym., missä eläimet notkuvat enimmäkseen viihdetarkoituksen vuoksi. Tällaiset kotieläinpihamaiset paikat sen sijaan voittaa meidän sydämet puolelleen heti. Viime kesänä oltiin Ponimaassa ja siellä Tiiti ehtikin käydä isovanhemman matkassa jo tänäkin kesänä. Edelleen mieli tekisi suunnata pidempi reissu myös Wanhan Markin eläinten vanhainkotiin. 
-heidisusanna

2 kommenttia:

 1. Hei vitsi kiitti vinkistä!tuo olis tosi kiva oloinen paikka! Ja wanhaa markkia suosittelen lämpimästi,se on meidän lähellä ja sielä tulee käytyä joka vuosi.
  Mulla on sama asenne,säät ei pilaa tätä kesää!!
  Ihania päiviä teille♡♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsi, sinne pitäs siis päästä kyllä!
   Samoin hauskoja kesäpäiviä perheen kanssa! <3

   Poista

Kiitos kommentista! <3