21.5.2018

Rivitalon pihassa

Aivan mieletöntä, että ollaan saatu nauttia näistä lämpimistä kesäsäistä jo viikkokaupalla! Meidän kotiterassi on muuttunut olohuoneen jatkoksi ja esikoinen saa leikkiä aina aamun pihassa kesäkeittiössään ja kukkakimppuja tehden. Keskipäivän tunteina piha on muuttunut niin kuumaksi, että ollaan oltu sisällä ja palailtu ulos sitten iltapäivästä paahteisimman porotuksen mentyä. 

Meillä rivitalon pihassa parasta on juurikin tuo, että lapsen voi päästää turvalliseen pihaan leikkimään ja valvoa ikkunasta jos on juurikin vaikka imetys tai ruuanlaitto kesken. Pikkupihassa kasvaa tällekin kesälle mansikoita, vadelmia, ruohosipulia, tomaatteja ja chilejä. Grilli lämpiää ahkerasti miehen toimesta koko kesän ajan. Ihan parhaat herkut on soijamarinoidut kalkkunavartaat luonnonjogurtilla ja grilllatut kasvikset ja täytetyt sienet, nam!Yksi Tiitin lempipuuhista on kukkien ja mansikoiden kastelu ja hän onkin siinä puuhassa päivittäin ihan verraton apu. Aamuisin otan vauvan kantorepun kyytiin ja tehdään yhdessä Tiitin kanssa ensimmäinen kunnon kastelukierros. Loppupäivän Tiiti jatkaa vesileikkejä ja siinä samassa heittelee kukille vettä, mikä on kyllä hyvä juttu, kun piha on suurimman osan ajasta auringossa. 

Meillä on tosi mukavat naapurit ja naapurustossa muutenkin samanikäistä leikkiseuraa, joten on kiva, kun leluja voidaan jakaa ja kavereita nähdä vaan omaan pihaan sisältä astumalla. Tällaista luksusta ehkä jäisi kaipaamaan syrjäisemmällä omakotipihalla, vaikka sellainen haave meillä edelleen vahvana siintääkin. 


Onko teillä laitettu jo kesäpihaa? Onko jotain joka kesän must juttuja? Meillä se on tuo amppelin pelargoni, se vaan on joka kesä oltava. :)


-heidisusanna4 kommenttia:

 1. Orvokkkamppeli x2 pitää olla terassilla roikkumassa. Meilläkin V. kastelee kukkia sen minkä vaan ehtii ❤️ Parhautta on nähdä lapsen ilo kun hän saa oman "vastuualueen" pihahommissa ja kuinka tunnollisesti jaksaakin siihen paneutua.
  Täytyy pitää peukkuja että aurinko suosii meitä jatkossakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on orvokkeja vähän pitkin pihoja, niinkun kuvissakin osa näkyy. Lapset on kyllä niin liikkiksiä ja parasta sitten, kun siitä oman vastuualueen hoidosta ja osallistumisesta hommiin on jo oikeesti hyötyäkin. Toivotaan joo superkesää! <3

   Poista
 2. Kuulostaa ja näyttää niiiin hyvältä! Tota miekin just kaipaisin, että voisi lapsen päästää pihalle ja itse vaikka siivota keittiötä sen aikaa. Mutta kerrostalo, mur. Parvekkeelle hommattiin muutamat kukat just, ne ilostuttaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se on kyllä niin luksusta näin kesäisin. Itse asuin kolme opiskeluvuotta kerrostalossa, mutta se vahvisti sitä että haluan kyllä päästä ovesta suoraan ulos, yksikin kerros rappuja oli liikaa. :D Monelle kerrostaloasuminen kyllä sopii. :)

   Poista

Kiitos kommentista! <3