9.5.2018

Mitä blogi ottaa ja antaa, onko jo aika lopettaa?


Ensimmäistä kertaa blogin olemassaolon aikana huomaan törmääväni ajatukseen sen jatkosta. Blogi on antanut minulle paljon, varsinkin sitä kuuluisaa omaa aikaa omien pohdiskelujen parissa. Blogin kautta saan myös tehdä lempiasioitani: kirjoittaa, ottaa valokuvia ja pyöritellä asioita perheteeman ympärillä. Viime aikoina blogi on ensimmäisiä kertoja käynyt mielessäni negatiivisemman häivähdyksen kera: pitäisi postata, vaikkei oikein ehtisi ja jaksaisi. Tuloksena sinne päin hutaistuja täytepostauksia, jotka ärsyttävät itseänikin.

Kenelle tätä teen? Vastavuoroisuus blogimaailmassa tuntuu vähentyneen. Instan puolella keskustelua on enemmän, mutta blogin kommenttikentät ammottavat tyhjyyttään, vaikka laskurit ihan mukavasta kävijäliikenteestä kertovatkin. Aiemmin ajattelin, että itseäni vartenhan tätä vain teen. Toisaalta, miksi sitten julkaisen tekstit? Voisivathan ne itseäni varten jäädä luonnosmappiinkin, ilman painetta mistään.

Tiedän, että tämä ajatus saattaa johtua vain tämänhetkisestä univajeesta ja tietynlaisesta itsensä tiedostamisesta. Samalla kun toivon, että kroppa ja pää alkaisi raskausajan jäljiltä palautua "omaksi", toivon myös bloggaamisen flown palautuvan. Huomaan pienen blogiminän kaipaavani enemmän jonkinlaista hyväksyntää, ihan niinkun nyt äitiminäni pohtii paljon sitä, että riitänkö ja olenko tarpeeksi läsnä kaikille. Armollisuutta siis kaikkiin elämän osa-alueisiin kaivataan ja ehkä myös pientä tsemppiä.
-heidisusanna


* 10.5.18 Meidän vauvalla on flunssa, mikä varmaan nyt enteili ja oli syypää viime päivien ja öiden muuttumiseen raskaammaksi. Päätin ottaa nyt viikon tauon blogista ja katsoa sitten uusin silmin eteenpäin. < 3 Insta päivittyy fiiliksen mukaan. Aurinkoista viikkoa! -heidisusanna

11 kommenttia:

 1. Omassa blogissani myös vähän kommentteja. Kun pidin blogia 2007-2010 kommentteja oli enemmän. Nykyisessä blogissa 2012-tähän päivään niitä tulee harvoin.

  Keskustelu siirtynyt someen. Ei kannata lannistua, jatka samaan malliin!

  Oudointa on jättää julkaisematta mahtavaa blogia, jollainen sinullakin on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo selkeästi muutos on näiden vuosien aikana tullut. Kiitos hurjasti kannustuksesta! :)

   Poista
 2. Kannattaa myös poistaa Bloggerin asetuksista Capctha (Asetukset-Kommentit), sillä sen syöttäminen on hankalaa kun tulee kaikille muille paitsi bloginpitäjälle. Tämän poisto ainakin minulla lisäsi kommentteja, vaikkei tosiaan paljoa tule.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei tätä oon yrittänyt monta kertaa, mutta ei vaan poistu. Osaatko neuvoa? "Näytä sanavahvistus" kohta on ollut kokoajan valittuna "ei".

   Poista
 3. Ensin koti, sitten harrastukset! Ei kait sitä kokoajan ole pakko kirjoitella, jos ei sitten tee tätä hommaa työkseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki noin päin! Itselläni on jotenkin päässä sellainen ajatus, että joko teen näin ja tätä tahtia, tai sitten en ollenkaan. Ehkä siitä voisi höllätä. :)

   Poista
 4. Kommenttien määrä suhteessa kävijöihin on tosiaan blogeissa muuttunut. Mutta ymmärrän kyllä sun ajatukset sillä itsekin painin samojen aatosten kansa yhä edelleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu. Moni asia toki nyt vaikuttaa fiilikseen, kommenttiasia vaan yksi siinä joukossa mieleen tullut. :)

   Poista
 5. Meidän vauvalla on flunssa, mikä varmaan nyt enteili ja oli syypää viime päivien ja öiden muuttumiseen raskaammaksi. Päätin ottaa nyt viikon tauon blogista ja katsoa sitten uusin silmin eteenpäin. <3 Insta päivittyy fiiliksen mukaan. Aurinkoista viikkoa! -heidisusanna

  VastaaPoista
 6. Pidä tauko,hengähdä rauhassa, osta paljon suklaata, nauti perheestä ja parantukoon pieninkin pian ❤️ Älä missään nimessä lopeta kirjoittamista. Sun tekstejä on kiva lukea ja on avannut myös omia ekologisia silmiäni!

  VastaaPoista
 7. Yhdyn muihin,pidä niin pitkä tauko kuin tarpeen ja katso miltä sitten tuntuu. Nauti ihanista säistä ja ihanasta perheestä ♡♡

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! <3