5.5.2018

Imetysvaatteet - tarvitaanko niitä?Esikoisen aikaan taisin omistaa yhden imetystopin ja tuon mustan B-Warmer imetyshupparin, joka on muuten aivan loistava pitämään rinnat lämpimänä ilman huivivirityksiä ja kerrospukeutumista. Osittain imetysvaatteiden vähyys johtui siitä, että vauva putkahti syliini niin yllättäin, ettei hankintoja ollut juuri tehty ja sitten imetysvaatteiden hankinta lopulta jäi ja pärjäiltiin vaan normivaatteilla. 

Ja kyllähän niillä pärjää. Voi sen tissin kaivaa lähes vaatteesta, kuin vaatteesta esille, vallankin jos heittää pään yli koko helahoidon. Omasta kokemuksestani oikeat imetysvaatteet tekevät kyllä arjesta huomattavasti mukavampaa. Vallankin, jos kotona sattuu olemaan vieraita tai ollaan itse liikenteessä, mahdollistavat imetysvaatteet huomattavasti mutkattoman ja huomaamattoman imetyssession. Niiden kanssa ei myöskään tarvitse venkoilla ja koittaa estää vauvaa hukkumasta rullatun ja myllätyn vaatteen sisään. Toki tavalliset venyvät topit ja napilliset puserot ajavat asian myös hyvin.Olen harmitellut sitä, ettei imetysvaatteita ole oikein löytynyt luottomerkeiltäni. Odotusaikana ilahduin siitä, että löysin luomupuuvillasen imetyshupparin kotimaiselta Blaa:lta. Nyt monien iloksi niin ikään kotimainen Melli Ecodesign ilmoitti julkaisevansa imetys- ja äitiysvaatemalliston 15.5. Koitan hillitä itseni, sillä pärjään kyllä näillä nykyisillä vaatteilla jo. Noshin Hali valekietaisumekossa imetys onnistuu. Samoin vanhan suosikkini HEI raitamekon voi kääntää ympäri ja hyödyntää vetoketjun imetyshommissa, joskin itse koen vetoketjun vähän turhan terävänä lähellä vauvan kasvoja. 

Lempi-imetysvaatteikseni kotioloissa, vallankin öisin, valikoituvat väljät topit. Päiväsaikaan ja kotoa poistuessa toimivat sitten luukku- ja kietaisumallit. Kesäaikaan homma helpottuu, jos lämpöä riittää ja voi valita päälle vain avonaisen maksimekon. Loppujen lopuksi imetysvalmiudessa vietetty aika voi olla niin pitkä, että mikseipä silloin panostaisi myös mukaviin ja toimiviin vaatteisiin.-heidisusanna


2 kommenttia:

  1. Mä oon aina tykännyt tosi kovaa Boobin paidoista ja mekoista. Niissä onnistuu niin helposit imetys!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! <3