30.4.2018

Ristiäiset juhlittu

Toim. huom. Tämä on  blogin 200. postaus!

Eilen sunnuntaina vietettiin meidän toisen sunnuntaitytön ristiäisiä. Valmistelupäivät olivat aika rankat, koska vauvan kanssa nukuimme huonommin ja itselleni pukkasi vielä flunssa päälle. Onneksi monessa kohtaa mentiin siitä, mistä aita oli matalin ja lisäksi saatiin tosi paljon apua läheisiltä. Kiitos ihanista leipomuksista anopilleni, kukista entiselle työkaverilleni, mun hiuksista ja meikistä ystävälleni ja illan lastenhoidosta ja siivoilusta äidilleni. Suuri kiitos myös siskolleni, joka hoiti sylikummin roolinsa upeasti ja vauva nukkui tyytyväisenä koko tilaisuuden ajan. Muutenkin päivä meni hänellä suurimmaksi osaksi nukkuessa, kun sai kiertää liikkeellä olevasta sylistä toiseen. Onnenpäivä!Kastemekko on minulle erityisen rakas, sillä edesmennyt mummuni on tehnyt sen minua varten vuonna 1990. Sen jälkeen siinä on kastettu vielä siskoni, neljä serkkuani sekä meidän omat tytöt. Kahdeksan tyttöä siis, joten samoilla vaaleanpunaisilla nauhoilla on pärjätty juhlasta toiseen. Puku on yhä hämmästyttävän kauniin valkoinen, vaikka lähentelee jo kolmenkympin ikää. Saa nähdä, koska sitä seuraavan kerran tarvitaan ja vieläkö samojen nauhojen taika kantaa. 

Koristeluissa jatkui sama värimaailma, kuin aiemmassa postauksessa. Vallankin tuo kastepöytään tullut kukkakimppu on niin upea! Tilaisuus oli kaunis ja esikoinen hoiti kasteen jälkeen pikkusiskon pään kuivauksen hienosti, vaikka muuten vähän venkoilikin tilaisuuden aikana vieressäni. Mies säesti virret kitaralla, mikä toi mielestäni rennomman fiiliksen yhteislauluihin. RaaRaa sai sopivasti ihania lahjoja. Vallankin isomummun tuoma Kalevalan Siivet koru oli mielestäni tärkeä lahja, koska hän toi samanlaisen myös esikoiselle ja olen ajatellut säästää korut isomummulta tytöille niin, että saavat vaikka rippikouluikäisenä ne sitten itselle onnea ja turvaa elämään tuomaan. Kerättiin tytöille vauvakirjoihin myös viestejä sukulaisilta muistoksi. 
Tarjoiluista jäi kuvien otto omalla kamerallani vähemmälle, koska olin varmaan imetyspuuhissa, kun kahvipöytä valmistui ja alkoi tyhjentyä. Olin aamulla ystäväni luona hiustenlaiton vuoksi ja mies pärjäili tytön kanssa melkein pari tuntia, ennen kuin huutava nälkä iski pienelle ja äiti kurvasi nuttura takaraivolla takaisin syöttöpuuhiin. Ehdittiin hyvin tankkailla vielä ennen kastetilaisuutta. Nämä miehen tallentamat kuvat tuosta imetyshetkestä ovat mielestäni aika ihanat, joten julkistan ne myös teille.


Oma ristiäisasuni oli aika tummanpuhuva, mutta yritin sitä vähän keventää vaalealla korulla ja kengillä. Housut on Noshin biker tregginssit ja paita Mamaliciousin imetyspaita. Paidassa imetysluukut on kätketty pitsin alle niin kivan huomaamattomaksi, että sitä voi hyvin käyttää imetysajan jälkeenkin. RaaRaa piti kastemekon lisäksi Newbien lyhythihaista bodymekkoa, koska oli niin lämmin, etten viitsinyt pukea aiemmin valitsemaani Mellin pitkähihaista bodymekkoa. Sinänsä kivaa jatkuvuutta, että tuo samainen Newbien mekko oli myös isosiskolla päällä omissa ristiäisissään. Jalassa pikkuneidillä oli For Minis and Mommies mokkasiinit ja päässä saman merkin hiuspanta.


Ihanat juhlat, mutta nyt kyllä otetaan pari päivää ihan rauhaksiin ja herkutellaan juhlista yli jääneillä tarjottavilla. Mukavaa viikkoa!
-heidisusanna

2 kommenttia:

  1. Voi teillä on ollut kyllä niin kauniit juhlat. On niissä aina aika kova järjestäminen, ihana että oot saanut apua. Ja niin kaunis oot noissa kuvissa!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! <3