6.3.2018

Rv 40 + kiepsahdus synnärillä ja toivottavasti lantiossakin

40. raskausviikko (39+0-39+6)

Sikiön paino: 3400 g Sikiön pituus päästä peppuun (CRL): 35 cm Koko pituus: 49 cm


Nonni, sanansa se on taas syötävä. Raskausviikkopostaus nro 40 tulossa!

Kirjoittelin viikko sitten pitkittyneestä latenssivaiheesta ja samalla tiellä ollaan kuulkaas vahvasti edelleen. Jossain kohtaa viikkoa vauva kääntyi sen verran, että muutama yö oli helpompi, eikä koko ajan jomottanut jostain suunnasta. Eilen illalla tismalleen tämän alla olevan kuvanottohetken aikana vyöryivät päälle tiheät supistusaallot, joita kestikin mukavasti se 12h eteenpäin. Klo 8 aamulla oltiinkin sitten synnytysosaston ovella kyselemässä, missä mennään. Halusin, että ainakin saataisiin testitulos tuosta streptokokki b:stä, jotta tietäisimme tarvitseeko siitä huolehtia tällä kertaa. Kieltämättä teki mieli tietää myös, onko yön lantion pyörittelyt, suihkussa kökkiminen, tensin hurina ja akupisteiden painelu kaikunut jälleen kuurolle kohdunsuulle vai tapahtuuko siellä mitään.Kätilö otti meidät vastaan heti puhelinsoiton jälkeen, kun saatiin mummu paikalle esikoisesta huolehtimaan. Tutkimus osoitti, että järisyttäviä muutoksia ei ollut tapahtunut, alkuun sentään oltiin päästy. Edelleen varovainen lause, että kyllä siellä jo niin alhaalla hengaillaan, että voi tapahtua nopeastikin. Streptokokki oli tällä kertaa negatiivinen, joten sen kanssa suuri helpotuksen huokaisu nyt. Käyrät piirtyivät nätisti, vaikkakin niillä jouduttiin olemaan tunti, kun vauva yön melskauksen jälkeen ottikin torkut supistuksista huolimatta. Kotona en makuuasennossa pystynyt olemaan kymmentä minuuttia, mutta arvasinkin kehon lyövän jarrut päälle sairaalaan siirryttäessä. Saimme valita jäämmekö saliin vai lähdemmekö kotiin ja koska itselläni ei lääkkeellisiä kivunlievitysajatuksia ole tullut päätimme palata kotiin omaan turvasatamaan hautomaan lisää. Kyllä pitäisi tulla priimaa jo tällä työskentelyllä!

Kotona otin erään kätilön vinkistä vaarin ja tutustuin viimein spinning babies -harjoitteisiin, jos syy pitkittyneeseen latenssivaiheeseen löytyisi tarjontavirheestä, eli jos pikkuneiti on päättänyt vaikka avosuisessa tarjonnassa raivata tietään eteenpäin. Harjoitteet toivat ainakin heti kivunlievitystä ja rennompaa tunnetta lantioon, joten jatkoon! Haikein mielin päästettiin taas esikoinen kyläreissuun, kun ei musta näin turvonnut crocsiin tungettu jalka synnärin oven välissä ole oikein mummun seuralle vastusta. -heidisusanna

5 kommenttia:

 1. Oih, tsemppiä! Jospa spinning babiesit toisi apua tosiaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, kyllä ne ainakin rentouttaa ja tuo sen olon, että yhdessä tässä vauvan kanssa valmistaudutaan. Kiitos! <3

   Poista
  2. Kivut helpottui ja neuvolassa tänään todettiin, että hän tosiaan oli kääntynyt toiselle puolelle. Toivottavasti nyt homma helpottuu. :)

   Poista
 2. Vitsi,niin jännittäviä aikoja teillä elellään♡♡♡ Oon niiiiin hengessä mukana ♡

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! <3