13.3.2018

Laskettu aika

13.3.2018 kirjattiin neuvolakorttiin tämän raskauden lasketuksi ajaksi. Päivämääräksi, josta olin varma, ettei sitä saavuteta vauva vatsan sisäpuolella. Mietin, kuinkahan vanha meidän vauva on tällä kertaa tuona kuuluisana  päivänä. Tässä alla olevassa kuvassa esikoinen pötköttelee sylissäni kuukauden ikäisenä laskettuna päivänään. 

3.8.2014

Tänään heräilen kuitenkin laskettuun aikaan kyytiläinen päättäväisesti mukana. Tiedän hänen möngertäneen masussa pitkin yötä, joten annan aamun torkuille aikaa rauhassa, ennen kuin alan kevyesti herätellä häntä. Pelot nostavat lyhyessä ajassa päätään, jos vastaliikkeitä ei heti kuulu. Voidaanko me olla niin onnekkaita, että saadaan toista kertaa terve lapsi syliin? Isosisko Tiiti on paras herättelijä, hän töräyttää paperirullalla möhköfanttitervehdyksen mahaa vasten ja sitten silittää kerran, johon pikkusisko vastaa nopeasti takaisin hienolla potkusarjalla. Kyllä täältä pesee takaisin. Naurattaa ja vähän jännittää. Olen oman pikkusiskoni kanssa ollut sellainen taistelupari, että toivoisin tälle kaksikolle hieman lempeämpää kanssakäymistä. Supistuksia tulee epäsäännöllisesti, mutta sen verran napakasti, että soitan neuvolaan, etten uskalla sinne ajella esikoisen kanssa tänään. Sovimme, että soitellaan perjantaina yliaikaiskontrollin varaamiseksi, jos vauvaa ei ole alkanut kuulua.


13.3.2018

Olo raskausviikolla 41 on vaihteleva. Jaksan imuroida kämpän ympäri, mikä ei viikolla 31 olisi ollut mahdollista supistusten vuoksi. Toisaalta en jaksa antaa tarpeeksi hellää ymmärrystä kropalleni, miksei synnytys nyt lähde käyntiin, vaan junnaa paikoillaan inhottavassa latenssivaiheessa. Koitan palautella mieleeni sitä, että nauttisin tästä raskaudesta tässä ja nyt. Kuluuko päiviäkään vauvan tulosta, kun tätä masua ja odotusaikaa tulee jo ikävä. Palailen todennäköisesti lopun elämääni näihin odotusajan kuviin ja tunnelmiin, joten miten voi olla niin kiire päästä irti tästä hetkestä? Yötkin saan tällä hetkellä nukuttua muutamassa 1,5h pätkässä, mikä on huima kehitys edellisviikkoihin. Meillä on ollut myös ihanasti aikaa valmistautua vauvan tuloon, keskittyä Tiitin juttuihin sekä miehen kanssa yhteisen tiimin vahvistamiseen. 

Tämä aika on ollut tärkeää, vaikkei sitä osattukaan odottaa tulevaksi. -heidisusanna


6 kommenttia:

 1. Voi mä jo täälä täpinöissäni kattoin tuota kuva, että nytkö teilklä on vauva syntynyt:D
  ihanaa jos sielä on yöt mennyt vähän parempaan suuntaan. Jospa se vauva antaa sun nyt vähän levähtää ja kerätä voimia ennen kuin hän tulee maailmaan. Ihana tuo sun masukuva ja mielettömän kaunis tuo koru!
  Nauti viimeisistä päivistä<3<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Koru on MioSa. designin :) Yritän parhaani mukaan!

   Poista
 2. Tsempit! Nuo vikat päivät on niiiiiin pitkiä!

  VastaaPoista
 3. Nuo viimeiset päivät kyllä tuntuvat odottavasta hurjan pitkille. Tsemppiä! Pian teillä on siellä pieni nyytti sylissä♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. 😊 Täytyy koittaa pitää ajatukset siinä, kuinka huipputyyppi on vastassa. ❤️

   Poista

Kiitos kommentista! <3