28.3.2018

Ensimmäinen neuvolakäynti

RaaRaan ensimmäinen neuvolakäynti oli eilen, yhdeksän vuorokauden ikäisenä. Sijaispulan vuoksi kukaan ei ehtinyt kotikäynnille, mikä ei kyllä itseäni haitannut yhtään. Neuvolaan lähtiessä vähän jännitti, kuinka sitä päästäänkään ajoissa ensimmäiseen reissuun kahden lapsen kanssa ja onko vauvan kasvu lähtenyt käyntiin hyvin. Ollaan menty nyt lapsentahtisella imetyksellä, eikä RaaRaa ole saanut pumpattujakaan maitoja lisäksi. Huolehtiminen osoittautui turhaksi, päästiin hienosti reissuun nelistään ja syntymäpainokin oltiin jo komeasti ohitettu. RaaRaa painoi syntyessään 4060g, paino kävi alimmillaan 3885g ja nyt kasassa oli jo 4170g. Voidaan siis hyvillä mielin jatkaa syöpöttelyä kotona omaan tahtiin. Seuraava neuvolakäynti on parin viikon päästä ja käydään silloin myös lastenpolilla näytillä, kun toisessa lonkassa tuntui kotiutustarkastuksessa hieman löysyyttä nivelessä. Toivottavasti asia on itsekseen jo korjaantunut. 


Neuvolassa oli taas vaihteeksi uusi th vastassa, mutta onneksi mukava sellainen. Hän tutki heijasteet ja muut tavalliset kuviot ja sitten RaaRaa saikin loppukäynnin olla rinnalla meidän jutellessa synnytyksestä ja kuluvasta lapsivuodeajasta.  Napatynkä irtosi viime yön aikana ja nyt on mukavampi vaipottaakin, kun ei tarvitse sen painumista varoa. Neiti on kovin tarmokas syömään, eikä hereillä ollessaan juuri muuta tekisikään. Päivisin ei juuri sänkyyn laskeminen nukkumaan onnistu, yöllä onneksi jatkaa syömisen jälkeen uniaan. Useimmiten päivisin nukutaan siis sylissä, välillä kelpaa myös Babybjörn Balance Soft sitteri. Täytyisi ottaa käyttöön myös Tulan Free to Grow kantoreppu, ainakin viimeistään sitten, kun mies palailee töihin ja vapaat kädet tulevat jatkuvasti tarpeeseen.  -heidisusanna

3 kommenttia:

 1. Kiva kuulla, että kasvu sujuu hyvin ♡

  Minäkin olen ihan mielelläni lähtenyt kotoa neuvolaan, jos sieltä ei ole ollut mahdollista tulla meille. Kuitenkin sitä kotoilua ja sisällä olemista on saattanut olla jo hetki takana, joten jonkinlainen "tuulettuminen" ei ole kyllä tehnyt pahaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu on huojentavaa ja ihanaa, että hyvin kasvaa. :) Toi on kyllä totta. Itse myös vähän vierastan ajatusta, että päästäisin th:n meille kotiin, varsinkin kun ei oiken kemiat hänen kanssaan kohtaa.

   Poista
 2. Kiva kuulla, että kasvu sujuu hyvin ♡

  Minäkin olen ihan mielelläni lähtenyt kotoa neuvolaan, jos sieltä ei ole ollut mahdollista tulla meille. Kuitenkin sitä kotoilua ja sisällä olemista on saattanut olla jo hetki takana, joten jonkinlainen "tuulettuminen" ei ole kyllä tehnyt pahaa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! <3