20.2.2018

Rv 38 +neuvolakuulumiset


38. raskausviikosta puhutaan, kun raskaus on kestänyt 37 viikosta ja 0 päivästä 37 viikkoon ja 6 päivään (37+0 – 37+6).Sikiön paino: 2950 g Sikiön pituus päästä peppuun (CRL): 33 cm Koko pituus: 46 cm


Niin se vaan pyörähtää käyntiin viikko 38. Näin pitkälle en yhtään uskonut tässä raskaudessa pötkiväni. Meidän toinen lapsi ei olekaan isosiskonsa tavoin ennenaikainen, nimittän tuo maaginen raja menee viikkojen 37+0 täyttymisessä. Viime yön valvoskelin ja jokin laittoi pitkin yötä nousemaan aina ylös ja pyörimään kämppää ympäri - mietin, että joko nyt. Aamu tuli, muttei tuonut mukanaan kuin kokovartaloväsymyksen. 

Neuvolassa oltiin päivällä taas Tiitin kanssa. Terveydenhoitajan arvio oli, että tulossa on pitkä tyttö, epäili lääkärin edelliskerran veikkausta suuremmaksi. Vauva oli aktiivinen neuvolassa, kun sydänääniä kuunneltiin, vaikka yleensä tuo aamupäivä on hänen nukkumisaikaansa. Oikein mitään ihmeellistä ei neuvolakäynti mukanaan tuonut. Ei onneksi suurempaa mielipahaakaan tällä kertaa, vaikka huomaan olevani varautuneempi heti kohdatessa terveydenhoitajan, jonka kommentit ovat välillä jääneet korviin soimaan. Tällä kertaa hän tarjosi mahdollisuuden puhua synnytyksestä ja vaikka koen tarvetta asiasta puhua, ei ilman luottamusta tule sanoja ulos ympäripyöreyksiä enempää. Koen, etten halua nyt minkään tekevän säröä hyväksi luotuun ennakkotunteeseen ja omaan synnytysvoimaan luottamiseen. 

Olo on jo melko kömpelö. Tiitikin kauniisti sanoi, kun yritin sydänäänien kuuntelun jälkeen nousta tutkimuspöydältä, että "äiti sinähän olet vähän kuin ihana selälleen joutunut kilpikonna." Mistä hän näitä keksii, en tiedä, mutta kevensi tunnelmaa taas ihanasti. Jokohan tämä olisi viimeinen raskausviikkopostaus, jos tällä kahden viikon välillä jatketaan? 
-heidisusanna

2 kommenttia:

 1. Apua, siis tässähän saa ruveta jännittämään jo vauva uutisia<3
  Mä en oo myöskään oikein osannut neuvolassa avautua synnytykseen liittyvistä asioista, vaikka mulla onkin ihan kiva neuvolan tätsy ollut joka kerralla.
  Ihanasti Tiiti sanoi sulle:) Mandi tuumasi mulle, minean odotusaikana, että "äiti sä oot hidas kuin etana" oltiin siis ihan vaan kaupassa. Mutta tuo neuvolapöydältä nousu on kyllä oikeasti VAIKEAA sen ison masun kanssa, miten siihen ei keksitä mitään helpottavaa juttua?!?!
  Hurjasti tsemppiä vípoihin viikkoihin ja mun blogissa on sulle haaste:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, joo <3 Se on, ei luulis nousutuen asentamisen niihin olevan mahdotonta. :o Kohtelias huomio teilläkin ollu. :'D

   Kiitos, ihan tulee tarpeeseen toi positiivisten juttujen miettiminen tähän kohtaan. 😊

   Poista

Kiitos kommentista! <3