6.2.2018

Parasta just nyt

1. Vadelmanlehtitee

Olen jo vuosien ajan törmännyt vauvapalstoilla keskusteluihin vadelmanlehtiteestä. Synnytysteeksi nimetyn vadelmanlehtiteen uskotaan vahvistavan kohtulihasta, jouduttavan synnytystä sekä voimistavan supistuksia, niiden ollessa muutenkin jo käynnissä. Toisissa lähteissä vadelmanlehtitee mainittiin myös helpotuksena jälkivuotoihin ja kuukautiskipuihin. Jokseenkin ristiriitaisia olivat ajankohdat, jolloin vadelmanlehtiteetä suositellaan raskausaikana aloitettavaksi. Joka tapauksessa itse näkisin, että mieluummin kokeilen tätä "turvallisilla viikoilla" synnytykseen nähden. Tässä Clipperin pussitee versiossa vadelmanlehtien osuus on 50%. Itse en juo enkä tykkää teestä yleensä ollenkaan, mutta päätin antaa tälle mahdollisuuden, kun nyt muutenkin hippeilen tämän odotuksen suhteen. Olen kahtena päivänä juonut mukillisen vadelmanlehtiteetä ja rakastunut tähän täysin. Nyt ajattelin vielä hetken malttaa, ennen kuin uskalla juoda tuota suositeltua 2-3 kupillista päivässä. 


2. Kotimainen kaurajuoma

Tätä on odotettu! Suomalainen luomuversio kaurajuomasta. (Kuvassa vielä se tavallinen.) Aikoinaan, kun olin kokonaan vegaani/kasvissyöjä, opettelin hampaat irvessä kaiken maailman soija- ja kaurajuomiin, joita ei kyllä hyvällä tahdollakaan voinut sanoa maidon veroisiksi, saati hyvänmakuisiksi.  Nykyään olen ollut kovin iloinen, jos jossain on ollut tarjolla esimerkiksi Oatlyn iKAFFE -juomaa, mutta laiskasti olen metsästänyt sitä kotiin ostettavaksi. Kun huomasin luomukauramaidon tulleen kauppoihin, päätin että totuttaudun sen käyttöön vaikka väkisin, kun haluan taas vähentää maitotuotteiden käyttöä. Onneksi ei tarvinnutkaan pakottautua, tässä on nimittäin omasta mielestäni ihan oikeasti tosi hyvä maku ja koostumus. Ihan parasta siinä yhdessä kupillisessa kahvia, minkä sallin itselleni päivässä nyt raskausajan lopulla ja toimii muuten loistavasti myös edellämainitussa vadelmanlehtiteessä. Luomukauramaito löytyy kylmähyllyltä, joten se on helppo napata mukaan maito-ostoksilla ollessaan. 


3. Preglife- sovellus

Niin nykyaikaiseksi päätin tässä raskaudessa ryhtyä, että latasin kännykkään  oikein odotusappin. Tästä on kätevä tarkistaa, millä viikoilla mennään. Olen myös kuunnellut säännöllisesti sovelluksen rentoutusharjoituksia ja testailin jo myös supistuslaskurin. Laskuri on varmaan kätevä sitten tositoimissa, kun ei tarvitse kuin jonkun klikata supistuksen aluksi ja lopuksi kännykän ruutua, niin sovellus ilmoittaa supistusten kestot ja välit sekä asiaa kuvaavan kaavion, josta on helppo seurailla, kuinka tilanne kehittyy supistusaaltojen suhteen. 


4. Rento synnytys -verkkokurssi
Tämä kurssi on ollut kyllä joka euron arvoinen, voin sitä mainostaa hyvillä mielin ilman yhteistyökuvioita. Kurssilla on laaja tietopläjäys ja olen oppinut  uutta synnytyksen kulusta ja hormonien vaikutuksesta, vaikka luulin aika paljon jo opiskelujen ja muun tiedonhaun kautta asiasta tienneeni. Olen kuunnellut rentoutus- ja mielikuvaharjoituksia päivittäin ja tunnen, että se on vahvistanut myönteistä ajatteluani synnytyksen suhteen ja lieventänyt edellisestä jääneitä pelonsekaisiakin ajatuksia. Loistava on ollut myös  kurssin kumppanin osuus, sillä varjolla ollaan yhdessä orientoiduttu tähän odotukseen ihan eri tavalla. Enkä pistä muuten yhtään pahakseni sitä, että kurssi "vaatii" esimerkiksi kevytkosketushierontaa harjoiteltavaksi yhdessä toistuvasti. Kurssin ansiosta meillä on varmasti paremmat voimavarat ja keinot synnytysmatkaa varten kasassa. 


5. Perheen iltakasa
Viimeinen, mutta paras juttu just nyt. Meille on viime aikoina muodostunut ihana tapa ennen nukkumaanmenoa mennä yhdessä koko perhe makoilemaan sikin sokin ja kasaan sängylle. Luetaan iltasatua, höpötellään, hassutellaan ja ollaan vaan yhdessä. Usein masuvauvakin saa osansa huomiosta ja mua niin liikuttaa nuo hetket, kun isosisko kuiskaa masuun, että rakastan sua vauva/pikkusisko. Kuinka simppelillä jutulla helpottui myös Tiitin itsensä nukkumaanmeno. Perhekasasta hän lopulta hipsii omaan petiinsä ja siinä se, kun vielä toissaviikolla oli sellainen huutoshow nukkumaanmenoja edeltäen että. Jos sitä taas alkais elää niinkuin "opettaa" ja muistais ihan oikeasti pysähtyä ja viipyä vierellä näissä  elämän tärkeimmissä hetkissä. < 3
-heidisusanna

2 kommenttia:

  1. Tykkäsin kans tuosta rento synnytys -verkkokurssista :) Miulle siinä ei tainnut uusia juttuja olla, mutta tieto oli tosi hyvin jäsenneltyä ja muutenkin oli semmoinen paketti, että oli silti kyllä ihan hintansa arvoinen :) Mitä tiukempaan ne asiat saa päähänsä jäämään, niin sitä enemmän on kuitenkin varmuutta synnytykseen, ja luottoa siihen kehoon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se on kyllä hyvin pureskeltaviin osioihin jaettuna ja jäsenneltynä. Nimenomaan tup kertaus tuntuu olevan parhaaksi, aina jotain tarttuu uudestaan korvan taakse ja tuo varmuutta. :)

      Poista

Kiitos kommentista! <3