19.2.2018

Itsetehty vauvansänky

Meidän makuuhuone koki eilen vähän yllättäen muodonmuutoksen. Vauvan syntymän lähestyessä mietittiin, kuinka hoidetaan nukkumisjärjestelyt tällä kertaa. Toki pikkuneitihän sen sitten vasta ilmaisee, kuinka hänen kanssaan on paras toimia. Koin kuitenkin, että olisi hyvä olla mahdollisuus siirtää pikkuinen myös lähelle omaan sänkyyn, jos perhepeti ei hänen kohdallaan toimikaan tai jos päiväunia pitäisi sisällä nukkua turvallisemmin, kuin isossa sängyssä. Tiitin pinnasänky on 140cm pitkä, joten se menee hänellä lasketun pohjan ja irroitetun laidan vuoksi vielä hyvin. 

Mies keksi sitten viime viikolla, että hänhän rakentaa itse vauvansängyn. Täytyy kyllä nostaa suurta hattua hänelle, sillä ihana ja tukeva itse puusta tehty vauvansänky oli valmis muutamassa päivässä! Tiitikin sai osallistua sängynteon lähes kaikkiin vaiheisiin isin kanssa ja sehän nyt on parasta, mitä hän tietää. Sänkyä tehdessään mies otti huomioon turvallisuusmääräykset esimerkiksi pinnojen välimittojen suhteen ja patja leikattiin sängyn mittoihin tismalleen sopivaksi. Vielä mietitään ehditäänkö sänkyä maalaamaan vaaleammaksi vai annetaanko sen olla noin. Sänky on suunniteltu samalle korkeudelle meidän patjan kanssa, joten näen vauvan suoraan pinnojen välistä, jos hänet yöllä omaan sänkyynsä siirrän. 

Vauvalle kävin ostamassa vielä Finlaysonin lakanoita sekä kapalon, koska emme varmaan käytä hänellä peittoa öisin, vaan siirrymme sitten kapalosta meillä jo oleviin unipusseihin. Haaveilen makuuhuoneeseen myös pellavalakanoista, mutta katsotaan nyt ensin vaihdetaanko takaisin sinkkupeittoihin vai mennäänkö tuolla parivuoteen ihanalla isolla peitolla myös vauva-aika. Muutoksia makuuhuoneeseen tuli samalla lisää, kun Tiiti hieman yllättäen innostui hänelle ehdotetusta omassa huoneessa nukkumisesta. Hän muisti että häntä pienemmällä ystävällänsäkin on jo oma huone ja sitä kautta oli helppo rohkaista asiassa. Tiitihän nukkui omassa huoneessaan n. 1,5 -2 -vuotiaana, mutta sitten päikyn aloittelu ja korvakierre toi hänet takaisin meidän makkariin. Oltiin jo täysin varauduttu siihen, että nukutaan koko poppoo samassa makuuhuoneessa, mutta toki kaksi makuuhuonetta käytössä on kätevämpää, jos vauvan kanssa vaikka yöt ovat katkonaisia. Ainakin nyt ensimmäisenä yönä Tiiti meni innoissaan omaan huoneeseensa ja nukahti sinne muitta mutkitta. Annettiin hänen itse sanella huoneen järjestys, millä oli selvästi suuri merkitys omasta huoneesta innostumiseen. Äiti taitaa taas kokea pientä eroahdistusta, mutta eipä mene kauaa, kun on pikkuinen taas jatkuvasti iholla kiinni ja varmasti tuo esikoinenkin läheisyyttä päivisin vielä tankkailee pitkän aikaa. 
 -heidisusanna


2 kommenttia:

Kiitos kommentista! <3