23.1.2018

Rv 34 + lääkärikäynti


34. raskausviikosta puhutaan, kun raskaus on kestänyt 33 viikosta ja 0 päivästä 33 viikkoon ja 6 päivään (33+0 – 33+6). Sikiön paino: 2100 g Sikiön pituus päästä peppuun (CRL): 29 cm Koko pituus: 39 cm


Meillä oli tänään suunnitellusti raskausviikon 34 alkuun ylimääräinen neuvolalääkärikäynti tilanteen tarkastamiseksi ja mahdollisen sairasloman jatkamiseksi. Supistelut ovat jatkuneet kahden viikon levosta huolimatta, onneksi epäsäännöllisinä pysyen. Toki epäsäännöllisetkin supistukset voivat kypsyttää paikkoja synnytystä varten. Lääkäri teki tarkastuksen ja totesi vauvan laskeneen alaspäin viikon takaisesta neuvolakäynnistä. Olen itsekin tämän huomannut vauvan liikkeistä, vatsan muodosta, sekä hengitykseni keventymisestä. Lääkäri kertoi vauvan pään olevan myös kiinnittynyt lantioon, joten on epätodennäköistä, että vauva pääsisi enää kääntymään ympäri. Varsinaisia merkkejä synnytyksen käynnistymisestä ei ollut, mutta toki nyt mennään päivä kerrallaan ja tuntemuksia kuunnellen. Sairaslomaa lääkäri jatkoi kyselemättä äitiysloman alkuun, kun nousin tutkimuspöydältä ja hengittelin läpi sitä seuranneen supistuksen. Toivon, ettei tutkimus nyt jouduttanut asioita, sillä kotonakin on tänään tiheämmin kaurapussia lämmitelty. 

Muuten olo on ihan hyvä. Yöt ovat katkonaisia, mutta koitan olla stressaamatta asiasta ja valvoskelen kolmeen ihan rauhassa ja menen nukkumaan vasta, kun tiedän että unensaanti onnistuu. Päivisin nukutaan Tiitin kanssa päikkärit vaihtelevalla menestyksellä ja illalla menen kuuntelemaan rentoutusharjoituksia ja annan unen tulla, jos siltä tuntuu, kun mies on kotosalla. Yhteys vauvaan on vahva. Hän on jotenkin ihan mahtava tyyppi jo. Mieskin tuntuu seurailevan paljon enemmän masun kuulumisia ja luovan yhteyttä lapseen jo nyt, kun esikoista odottaessamme. Tämä aika on niin kallisarvoista ja vaalittua. Itse jännäilin tähän viikkoon 34 asti kovasti, nyt tuntuu siltä, että kaikki menee ihan hyvin. Aloitin tänään Rento synnytys -verkkokurssin ja pää ihan pursuilee oivalluksia odotuksen ja synnytyksen suhteen ja samalla myös mielenrauha tuntuu olevan helpommin saavutettavissa oleva mielentila.  


-heidisusanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3