13.1.2018

Pieni tapa auttaa suuresti

Hei, nyt törmäsin itseäni niin liikauttavaan ja upeaan konseptiin, että pakko vinkata teille tästä ilman varsinaista blogiyhteistyötä. Logon käyttöön kysäisin kyllä luvan. 

Arvostan korkealle kotimaista Kelan äitiyspakkausta, sekä hyväntekeväisyydellä rahoitettavaa World Visionin kenialaisäideille lanseeraamaa äitiyspakkausta. Nyt vastaani tullut pakkaus perustuu niin ikään hyväntekeväisyyteen, mutta sen taakse kätkeytyvät suuret sydämet tarkoituksenaan auttaa niitä ihan pieniä, herkistivät minut täysin. Untuvapakkaus -niminen hyväntekeväisyysprojekti on yhden kotiäidin, Katjan, aikaansaannosta. Untuvapakkaus on vapaaehtoisvoimin ja talkoohengessä koostettu pieni vaatepakkaus keskosena syntynyttä vauvaa ja hänen perhettään varten. Ennenaikasena maailmaan putkahtanut vauva yllättää usein perheen täysin ja pieni ihmisenalku uhkaa hukkua jopa niihin pienimpiin vauvavaatteisiin ja peittoihin. Untuvapakkaukseen vapaaehtoiset neulovat ja virkkaavat sopivan kokoisia peittoja, myssyjä, turvalonkeroita ja sukkia sekä ompelutaitoiset ompelevat pieniä ihania vaatteita. Untuvapakkaus ottaa vastaan myös lahjoituksina tulevia hyväkuntoisia vaatteita koossa 36-44cm.Nyt tässä supistusten kourissa raskausviikolla 31+4 mietin tuota hetkeä, että sylissäni olisikin pian niin pieni vauva. Puhumattakaan ihan pikkukeskosista. Moni miettii, että on turha niitä 50cm vaatteita hommata, kun ei ne välttämättä mahdu vauvan päälle edes ensimmäisinä kotiviikkoina enää. Meillä esikoinen syntyi ennenaikaisena, mutta painoa oli kertynyt hyvin ja silti 50cm bodyt tuntuivat aivan liian isoilta. Puhumattakaan sairaalan vaatteista. Yksi hoitaja haki meidän parin päivän ikäiselle neidille nämä kuvassa näkyvät vaatteet keskolan kaapista ja hormonimyrskyinen äiti itki ihanan eleen vuoksi puoli tuntia. Ajatus siitä, että löytyy ihmisiä, jotka porukalla haluavat auttaa ja lähettää tuon Untuvapakkauksen perheen arkea helpottamaan, on aivan mieletön. Kuinka iso juttu se pienen pieni body voi ollakaan.

Tiiti kahden päivän ikäisenä. < 3Tässä on nyt pieni tapa auttaa suuresti, joten kaikkien käsityötaitoja omaavien kannattaa suunnata Untuvapakkauksen Facebook-ryhmään lueskelemaan lisää.  Myös ne, keiltä kotona löytyy vielä keskosten hyvänä pysyneitä vaatteita, käykää kurkkaamassa. Untuvapakkaus löytyy myös Instagramista. 


Ihanaa viikonloppua ja tsemppiä erityisesti kaikille pikkuvauvojen vanhemmille!
-heidisusanna

2 kommenttia:

  1. Onpa kaunis ajatus♥ Normaalimitoissa syntyneelle meidän pikkuiselle ne 50cm:n vaatteet piti aluksi kääntää hihoista ja lahkeista, joten voin kuvitella millainen tilanne olisi vielä pienemmillä.

    VastaaPoista
  2. Niin on. <3 Joo ei sitä ymmärräkään, kuinka pieniä ne pikkusimmat onkaan. Onneksi löytyy tällaisia hyväntekijöitä, jotka haluavat vapaa-ajallaan auttaa. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! <3