10.1.2018

Blogi täytti vuoden!


"Uusi vuosi lähti liikkeelle vauhdilla. Ehdin ensimmäisenä päivänä sanoa ääneen, että toiveeni tälle vuodelle olisi saada töistä vakipaikka. Taisi juuri olla tähdenlento matkallaan, sillä toisena päivänä paikka minulle tarjottiin. Vuosi käynnistyi siis aika vauhdilla ja voi olla, että se antoi hieman turhankin paljon nostetta siihen, että kaikki on mahdollista tänä vuonna. Jostain syvältä kuitenkin lähtee tunne, tänä vuonna asiat on toisin. Tänä vuonna uskallan tavoitella ja saavuttaa unelmia.

Voinko siis alkaa blogatakin? Tuo yksi unelma, jonka pienen äänen olen aina vaientanut aina sen hiipiessä mieleeni. Enhän minä nyt voi, osaa, riitä — johan siinä nyt itsensä ihan nolaisi. Ja nyt sanon että piupaut! On kova tarve kirjoittaa. Mistä? No kaikesta, mutta rajataan vähän. Onnesta sekä kipuilusta lapsiperhearjessa, kodista, kauneuden näkemisestä hetkissä, ja pysähtymisestä tärkeiden asioiden ja ihmisten äärellä. Viivy vierelläin. Juuri tänään tuli vastaan ihailemani ja arvostamani ihmisen blogikirjoitus, jossa hän kehoitti hakeutumaan niiden asioiden äärelle, jotka saa sinut tuntemaan hyviä ja onnellisia fiiliksiä. Otin tämänkin merkkinä."Näin alkoi Viivy vierelläin -blogin tarina tasan vuosi sitten, 10.1.2017. Blogitapoihin taitaa kuulua, että vanhoja postauksia kohtaan pitäisi tuntea  suunnatonta myötähäpeää ja korkeintaan etsiä niistä oman kehityskaarensa lähtöjuuret samalla painaen jo sivulehden ruksia posket punoittaen. Koska en muutenkaan ole jaksanut opetella sitä oikeaa blogietikettiä, luin tuon blogin ensimmäisen postauksen lähes kyynel silmässä. Kuinka paljon uskallusta, unelmointia ja aitoutta tuon postauksen lähetyshetkeen liittyikään. Ja kuinka oikeassa olikaan tuo aavistus siitä, että vuosi 2017 tulee muuttamaan asioita. 

Aavistukseni piti paikkansa myös hakeutumisessa onnea tuottavien asioiden äärelle. Tästä blogista on tullut itselle hirmuisen rakas oma juttu. Tunnistan nyt, että ennen vuotta 2017 olin kaivannut niin kovasti jotain omaa, kaipasin kirjoittamista, kaipasin väylää, jonne viedä ajatuksiani perhe-elämästä ja jossa pyöritellä niitä turhamaisempiakin asioita, joiden kuuntelemiseen uskon lähipiirin kyllästyneen aika päivät sitten. Blogin sivuilta on nopeasti suljettavissa pois ekojutut, lastenvaatejaarittelut ja kuvat kodin samasta nurkasta, jos niitä ei kiinnosta lukea tai katsella. Itse saan kuitenkin omana vapaana hetkenäni pysähtyä juuri niiden ajatusten äärelle, jotka sillä hetkellä ovat tärkeitä, tai eivät välttämättä edes ole, mutta jotka vievät minut sillä hetkellä sellaiseen moodiin, jossa on helppo olla. Jos olen tehnyt viikon työputken ollen joka ikinen hetki läsnä ihmisten suurimmissa tunnetiloissa ja kipupisteissä, saatan ladata seuraavaksi viikoksi akut pyörittelemällä käsissäni kameraa, avaamalla koneelta kuvankäsittelyohjelman ja kirjoittamalla ulos ne lauseet, joita sillä hetkellä niin kipeästi tarvitsen. 

Vuoden aikana olen kirjoittanut 151 postausta, eli suunnilleen kolme per viikko. Sivujen katseluita tuona aikana on kertynyt 34 000, viime kuussa esimerkiksi jo 4400, mikä on minulle aivan mieletön määrä. Suuri osa teistä palaa blogini pariin uudelleen, mikä tekee minut todella onnelliseksi. Blogit.fi:ssä Viivy vierelläin oli tänään Perheblogit top-20 kategoriassa sijalla 15. Blogin suosituimmat postaukset löytyy listattuna täältä. Kiitos jokaisesta jätetystä kommentista, ne valavat uskoa jatkaa silloin, kun on hieman kuoppaisempaa ja lauseet takertuvat ilmaan ja sormiin näppäimistön päällä. 


Vuosi 2018 tuntuu yhtä kutkuttavalta, kuin edeltäjänsä. Uutena vuotena, Tiitin mentyä nukkumaan, katseltiin mieheni kanssa raketteja ulkosalla. Ensisuudelmastamme tuli keskiyöllä kuluneeksi hetkelleen kahdeksan vuotta ja väitän, että tämän vuoden suudelmaan sisältyi ihan yhtä paljon tunnetta ja odotusta tulevasta.


Onnea yksivuotiaalle blogille sekä onnea elämään! Kiitos teille!-heidisusanna

2 kommenttia:

 1. Onnea! <3 Ihania asioita tapahtuu!
  T.Ellu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!❤️ Niin tapahtuu, niitä roppakaupalla myös sinun vuoteesi!❤️

   Poista

Kiitos kommentista! <3