29.12.2017

Vauvanvaatteet ja kestovaipat järjestykseen

Nyt se iski, pesänrakennusvietti nimittäin! Pari vapaapäivää on tarjonnut oivan mahdollisuuden pyörittää pesukonetta ja käydä läpi toinen toistaan pienempiä ja ihanampia vauvanvaatteita. Isompiin kaappeihin tyhjensin tilaa Tiitin vaatteille ja lipasto täyttyi nopeasti vauvanvaatteista, kestovaipoista ja lakanoista. Vähän iskee ramppikuume noiden kestojen kanssa, mutta ainakin pikku hiljaa kokeillaan ja totutellaan. Parit ImseVimsen kuoret tilasin vielä tänään, jos vastasyntyneellä toimisi harsojen kanssa paremmin.  Täytyy koittaa tehdä tästä  vaippa-asiasta mahdollisimman stressivapaa, koska tiedän että uuden vauvan kanssa osaan kyllä stressata hormonihuuruissani ihan riittämiin. Toivon että nyt toisella kierroksella edes jonkin asteinen tyyneys ja luottamus laskeutuisi äitihartioilleni. Hah, katsotaan vaan mikä kotiraunio sitä taas ihmisestä kuoriutuukaan. 


Vauvanvaatteista suurin osa on Tiitin vauva-ajoilta säästettyjä ja osa silloin jo käytettynä saatuja. Jonkin verran päivitin vaatevalikoimaa vastaamaan tämän hetken luomupuuvillarakkautta. Raakkasin vaatteita myös käytännön kokemuksen mukaan, turhaan laitan kaappiin sellaisia neppari- tai naruvirityksiä, joista tiedän, etten niitä kuitenkaan tule vauvalle pukeneeksi, kun puklukatastrofi iskee ja silmät ristissä raahustan vaatteidenvaihtopisteelle. Hope ry:lle on siis kassi taas valmiina, jos joku muu löytäisi meiltä poistetut vielä hyviksi käyttövaatteiksi omaan perheeseensä. 
Kyllä tämä vauvanvaatteiden ja kestojen hypistely vain tekee asioita niin paljon todentuntuisemmaksi. Toki vauvan pyöriminen masussakin sitä on, mutta jotenkin kodin valmistelu vauvan tuloon saa asian konkretisoitumaan. Kunpa kaikki sujuisi hyvin! Isosiskon yllä näkyvään vaatekaappiin tarvisi vielä asentaa vaaterekki, johon voisi lempparitunikoita tai puolipitoisia vaatteita ripustaa. Tiiti on ollut innoissaan mukana äidin pesänrakennushurahduksessa, oman rakkaan pupunsakin vei odottamaan pikkusiskoa tuonne lipastoon. Vähän meni roska silmään, kuinka ihana esikoinen täällä siskoa odottaakaan. 
-heidisusanna4 kommenttia:

 1. Pieniä vaatteita on kyllä ihana hypistellä ja viikkailla♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Äkkiä sen vaan unohtaa, kuinka pieniä ne ensivaatteet onkaan. <3

   Poista
 2. Voi kääk, sulla on jo noin hienot kasat kestoja odottamassa! Meillä myös iso into kokeilla kestoja tulevan esikoisen kanssa, mutta mulla on kyllä paljon pienempi arsenaali valmiina... Tosin olen hommannut nyt vasta ihan ensivaiheen juttuja ja jos innostutaan niin hankin lisää. Nyt on siis harsoja, kuoria, flanelletteja ja kahdet villapökät. Lisäksi olen itse ommellut muutamia lisäimuja ja saanut parit kuivaliinat ja aiot (käyttämättömiä).

  Kestoilitko jo ekan lapsen kanssa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, kuulostaa et sulla on oikeen fiksu paketti alkuun kasassa! :) Mä ehkä vähän innostuin tässä kestishuumassa juuri kestovaippaviikolla ja silloin kestovaippayhdistyksen iltahulinoilta ja kirppikseltä tilailin vaippoja. Muutamia ollaan toisten äitiyspakkauksista saatu. Varmaan vasta käytäntö sitten opettaa mitkä sopii oman vauvan kanssa parhaiten.

   En kestoillut ekan kanssa, oli kyllä silloin jo mielessä, mutta se sitten jäi.

   Poista

Kiitos kommentista! <3