19.11.2017

RV 24

Viikkoja kertyy lähes huomaamatta ja pieni kasvaa ja voimistuu masussa. Viikolla 24 mahasta löytyy isosiskonsa odotukseen verraten melkoisen vilkas potkija. Potkut ja liikkeet tuntuvat tosi selkeästi ja käyvät välillä ihan kipeääkin. On kuitenkin ihana, kun liikkeet tuntuu kunnolla. Tässä raskaudessa olen alusta asti "kehdannut" puhua vauvalle ääneen, kun se esikoisen aikaan tuntui pitkään aika oudolta. Nyt tuntuu, että meillä on tämän pikkutyypin kanssa jo tiivis suhde muodostunut. Parhaiten illan mesoamiset rauhoittaa kuitenkin isin käsi mahan päällä. Isosiskon makoilu mahan vierellä taas saa aikaan napakimmat potkut, jotka naurattaa isosiskoa. 

Viikko 24 on ollut ehkä vähäoireisin tähänastisesta raskaudesta. Närästää toki välillä, vessassa saa edelleen rampata ja joskus vatsa kovettuu harkkasupistuksin sen verran, että täytyy hidastaa vauhtia. Paineet on aika matalalla ja pyörtymistä saa varoa ottamalla ylös nousemiset rauhallisesti.  Enimmäkseen on kuitenkin ihan normaaliolo ja välillä ihan yllättyy, esimerkiksi sitä, että miksei töissä pääsekään niin ketterästi vaikka avustamaan jollekin kenkiä jalkaan. Sitten muistuu mieleen, että ainiin, onhan tuossa toi maha välissä. Yötkin saan aika kivasti nukuttua, joskus jäädään kyllä vauvan kanssa valvomaan ja tuntuu mukavalta että pikkutyyppi on seurana, muiden perheenjäsenten tuhistessa vieressä. 

Vatsa kasvaa kovaa vauhtia. Instagramiin lisäilinkin tämän kuvan, missä  vuonna 2014 raskaus on jo kuukauden pidemmällä kuin nyt, mutta vatsan koko on silti liki sama molemmissa. Ihmeellistä miten tämä aika kuluu, äitiyslomaan on enää 2,5kk ja esikoinen oli sylissä jo heti äitiysloman alussa. Nyt jo aika haikea ajatus, että raskausaika kuluu nopeasti ja on mahdollisesti viimeinen kohdallani. Toivottavasti näitä vähäoireisia viikkoja ehtisi tässä olla ennen loppuajan tukalampaa oloa. Joka tapauksessa tärkeintä, että vatsassa voidaan loppuun asti hyvin ja sieltä tullaan turvallisesti maailmaan. < 3

-heidisusanna

2 kommenttia:

Kiitos kommentista! <3