8.10.2017

Kylpyhuone järjestykseen + kestoilusuunnitelmatNiinkuin eteisenkin, myös kylpyhuoneen kanssa olen kerännyt harmaita hiuksia päähäni. Kylpyhuone on melko uusi, joten sinänsä siitä ei ole tarvinnut huolta kantaa, mutta järjestely puolella ollaankin oltu aika ojassa. Pyykkihuolto koostui aiemmin eriparin koreista ja rönsyilevistä kasoista niiden päällä sekä koneen edessä, koska lajittelu ontui. Käytiin tällä viikolla kaupoilla ja sieltä kaiken muun kuorman joukkoon osui nuo Orthexin kotimaiset pyykkikorit. Kätevästi nyt saa värikkäät, tummat ja vaaleat pyykit lajiteltua jo pyykkiinvienti vaiheessa. Korit ei myöskään värityksensä puolesta pomppaa silmille muutenkin harmaa-valkoisesta kylpyhuoneesta. Samalla kun järjestelin pyykkikorit riviin päätin tarttua myös viereiseen kaappiin, jonka ovi ollaan mieluusti pidetty tiukasti suljettuna. Pyyhe- ja lakanakaappi oli jo lapsuudenkodissani kauhistus ja olen tehokkaasti jatkanut tuota linjaa omassa kodissa. Nyt pyörittelin kaapin sisällön järjestykseen, jota voisi ylläpitääkin hetken. Viimeisessä kuvassa vilahtaakin tulevaisuudensuunnitelmia, joita varten tarvii sitten järjestää vielä oma paikkansa ja pesusysteeminsä. Kyllä näet oikein, ajattelin että meillä ainakin osakestoillaan tulevan vauvan kanssa. Hamstrasin kirpparilta kestovaippaviikon kunniaksi taskuvaippoja ja tilailin myös kestovaippayhdistyksen iltahulinoilta muutamia uusia vaippoja vastasyntyneelle, kosteudenpitävän PUL-pussin vaippojen kuljetukseen sekä imuja. Kaupoilta mukaan tarttui myös puuvilla- ja bambuharsoja. Kokonaan oma viidakkonsa kestoilu kyllä on, mutta on ollut ihana huomata, että taas tulee tämmöinen hurahtaminen vauvajuttuihin ja halu oppia asiasta lisää. Se kun tekee kotonaolosta sitten huomattavasti mukavampaa. Kestoilu kyllä sinäänsä sopii arvomaailmaani kuin nenä päähän, ensimmäisen lapsen kohdalla sitä oli vaan jotenkin hukassa, ettei pystynyt kovalevyä kuormittamaan enää uudella asialla. 

Tässä sitä ollaan, aikalailla jo kotiäidin kuulumisissa, vaippoja ja pyykkäystä, vaikka äitiyslomaan vielä muutama kuukausi onkin. Löytyykös sieltä ruudun toiselta puolelta innokkaita pyykkääjiä tai kestovaippailu kokemuksen omaavia? Olisi kiva kuulla miten on kestoilu lähtenyt käyntiin ja mitkä kuviot teillä on parhaaksi koettu. -heidisusanna

2 kommenttia:

  1. En ehkä mieltäis itseäni innokkaaksi pyykkääjäksi, mutta kyllä meillä kestoillaan, eikä se miusta oo ollut mikään suuri vaiva :) Esikoisen vaippaura on onneksi jo takana, kestovaipoilla mentiin kokonaan (muutamaa ulkomaanmatkaa lukuunottamatta). Kestoillaan myös tän tulevan tyypin kanssa, joka syntyy päivänä minä hyvänsä :) Siskonsa jäljiltä on vaipat tallessa odottamassa. Me ollaan kaikki vaipat ostettu kirpparilta käyttämättömänä tai vähän käytettyinä, tosi halvalla (0,5-2€ kappalehinnoin). Suurin osa isoimmista vaipoista meillä on noita sunkin kuvassa näkyviä violetteja ja vihreitä, joilla mentiin vaippakausi loppuun saakka, vaikkei vaippojen omien "kilotietojen" mukaan olleet tarpeeksi isoja kokoja, mutta menivät silti hyvin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, ettei ole vaivalloiselta tuntunut. :) On kyllä kätevää, että käytettynäkin hankitut vaipat menee edelleen toiselle lapselle. On se kyllä niin paljon ekologisempaa, että toivon meilläkin onnistuvan vaippailu-uran hyvin ja sitten voi pistää vaipat kiertoon tarvitseville. :)

      Poista

Kiitos kommentista! <3