20.10.2017

Jippii, joulukorttikuvat on valmiina

                                                                            *Blogiyhteistyössä Pikkunekkulan kanssa

Viime postauksen syystunnelmointi vaivihkaa kuljetti mukanaan jo joulutunnelmointiinkin. En ole pitänyt itseäni koskaan jouluihmisenä, mutta pakko myöntää, että lapsen myötä on tuokin ajanjakso tempaissut vähän mukaansa. Tänä vuonna ylitin itseni jokavuotisen tuskailun aiheen kanssa. Nimittäin ei olla vielä marraskuussakaan, kun meidän joulukorttikuvat löytyy kuvattuna ja karsittuna kansiosta, enää tilaamista odotellen. Lähetetään kortit lähimmille sukulaisille ja oikeistaan vielä useammin vain viedään itse perille, kun rakkaita nähdään. Ystäville kuva tulee laitettua yleensä Whatsapissa tai Facebookissa jouluntoivotusten lomassa. Joulukorteissa on viimeiset kolme vuotta saanut meidän esikoinen loistaa itsekseen, vielä ei olla tonttulakeilla kuorrutettuihin perhekuviin lähdetty. Varokaa vaan ensi vuotta! 

Kaikki, jotka ovat lapsia kuvailleet tietävät, ettei niissä kuvaushetkissä kannata pitää tonttulakkia liian kireellä. Vallankin pienemmillä lapsilla kuvauslavasteet katoavat pian suuhun, lentävät tiehensä tai jokin epäoleellinen kiinnostaa juuri, kun pitäisi hymyillen pönöttää paikoillaan. Siitä syystä itse olenkin ottanut tavaksi jo valmiiksi suhtautua kuvaukseen huumorilla ja löytää ne kuvat, missä tyttö on itsensä oloinen ja näköinen. Kivoja kuvia tulee vaikka yllärinä tuodun joulukoristelaatikon penkomisesta tai luvasta pyöriä keskellä jouluvalokasaa. Rennoin ja iloisin mielin ja tarpeelliset valmistelut etukäteen tehtynä menee lapsien kuvailutkin mukavammin. 
Tänä vuonna kuvailu oli helpompaa kuin koskaan. Postilaatikosta löytyi Pikkunekkulan tonttulakki ja Tiiti riemunkiljahduksien saattelemana  puki sen päähänsä ja juoksi peilin eteen. Viime joululta kaivamani Viola&Maxin laukkumekko meni vielä päälle ja Tiiti oli aivan hurmioitunut omaan tonttuleikkiinsä. Nappasin hetkestä kiinni, hain kuviin lahjaksi saadun lampaantaljan ja annoin Tiitille käteen yhden joulukoristeen. Siinäpä se, neiti loi parhaat hymynsä ja hassutuksensa kameraan ja kuvat oli räpsitty muutamassa minuutissa. Tonttulakin suosio johtui varmasti siitä, että Tiiti oli itse saanut iskeä silmänsä siihen, kun ihastelin samanlaista lakkia Pikkunekkulan Facebookissa. "Voi äiti, kunpa minulla olisi tuollainen tonttulakki!" Edellisvuoden tonttulakki oli jäänyt auttamatta pieneksi, joten kahta kertaa ei tarvinnut äidiltä pyytää, vallankaan kun ihana Pikkunekkula lähti mukaan yhteistyön merkeissä ja saatiin tonttulakki heiltä. Useimmat Pikkunekkulan vaatteet ja asusteet valmistetaan asiakkaan tilauksesta, joten minäkin naputtelin toiveeni yksityisviestillä menemään. Lakissa hurmaa myös kotimaisen PaaPii Designin kuosi (Myyryn karkkikepit), jotka on meillä sekä äidin että tyttären ikilemppareita. Kuten tiedätte, liputan aina täysillä luomupuuvillan ja kotimaisuuden puolesta. Pikkunekkula täyttää ne toiveeni täysin. Heillä käytetään vain luomupuuvillaa enimmäkseen suomalaisilta, sekä muutamalta ruotsalaiselta valmistuttajalta. Ostin samalla myös merinovillahuivin Tiitille ja nyt jo kaduttaa, ettei tullut hankittua itsellenikin, kun tuota yövuoron työmatkoille lainasin. 

Nyt on mitä loistavin aika tilata tonttulakit, mekot, paidat ynnä muut joulua - ja niitä joulukorttikuvia varten. Pikkunekkulan facebookista voit kurkata muille tehtyjä ihanuuksia ja laittaa sitten omat toiveesi koosta, kuosista ja mallista menemään. Näin yöpakkasten saapuessa on mukava jo kääntää ajatukset lämpimään joulunaikaan ja pikkuväen riemuun. Ihanaa viikonloppua sulle!
-heidisusanna

10 kommenttia:

 1. En kestä mikä lakki! Ja ihanat kuvat muutenkin. :)

  VastaaPoista
 2. Ihana tonttulakki ja kauniita kuvia!

  VastaaPoista
 3. Ihana tonttutyttö<3<3 Nyt iski joulukuume täälläkin! -Minna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän on. :) Eikun tonttuilemaan sitten vaan! :D <3

   Poista
 4. Onpa ihana tonttulakki 😍 -E-

  Tossavaisentoinensukka.blogspot.com

  VastaaPoista
 5. Olen ajatellut teettää myös joulukortit valokuvasta. Missä sie olet omasi teettänyt? Mietin smartphoto ( https://www.smartphoto.fi/erikoiset-hetket/joulu-on-taas/joulukorteilla ) näytti olevan edullinen, mutta ohan palvelun tarjoajia tietysti monia. Aivan ihana pikkutonttu ja tuo lakki on niin kaunis rusetteineen. Antaa joulun tulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos kommentista ja kehuista! 😊 Viime vuonna laitoin lähetäkortti.comin kautta, nyt tilasin ifolorilta. Ihanaa joulunalusaikaa sulle! 😊

   Poista

Kiitos kommentista! <3