4.7.2017

Raikkaat synttäritarjottavat

                                                                           *Yhteistyössä Raikastamon kanssa


Kerroinkin edellisessä postauksessa, että Tiitin 3 -vuotissynttäreitä juhlitaan, ei sen vähempää, kuin kolme kertaa tällä viikolla! Tuli siis mieleen, että kolme kakkua per viikko voi olla hieman liikaa, muuten aika pienillä sokerimäärillä kulkevalle taaperolle. Apua muuten, täytyykö mun lopettaa ton taapero -termin viljely nyt tähän kolmeen vuoteen? Joka tapauksessa tuli mieleen, että nämä 1/3 kemut voisi vetää vähän raikkaammalla linjalla. Sitten keksin, että mitkä olisi paremmat raikkaat synttäritarjottavat, kuin iki-ihana Raikastamon luomumehut ja itsetehty marjaisa vesimelonikakku. Raikastamon mehut kulkee meidän mukana kyllä tän viikon jokaiset bileet, niinkuin ovat kulkeneet jo useamman juhlan ja todella monien arkipäivien verran. Oon iloinen, että saan nyt yhteistyöpostauksen merkeissä hehkuttaa näitä loistavia luomumehuja, jotka ovat viime aikoina kasvaneet myös isoihin litran paketteihin!

Tiitin 1/3 synttärijuhlat vietettiin kahvittelun ja leikin merkeissä muutaman ystävän kanssa. Lapset hihkuivat, tekivät sirkustemppuja ja juoksivat toistensa perässä. Puettiin kaikki prinsessatiarat päähän ja se olikin suurin panostus teemaan tällä kertaa. Kakku syntyi tällaiselle leipomistaidottomalle juuri sopivan helposti ja sitä voi varioida vaikka kuinka. Kaupassa ei sattunut olemaan kuin tuota keltaista vesimelonia, mutta seuraavan kerran teen kyllä punaisesta luomuvesimelonista. Kakku on valmis kun leikkaa reunat valkoisia osia myöten pois, tasoittelee sopivat palaiset, kuivaa ne, kasaa yhteen ja koristelee. Itse laitoin grillitikun vielä keskeltä läpi, ettei palaset karkaa. Tästä kakusta ei tuu morkkis, vaikka sen pistelisi yksinään!








Pöydästä pikkuväki noukki värikkäät herkut kakusta ja pillimehut tottakai. Kotimaisen Raikastamon pillimehuja voi äidit ja isit ojentaa lapsilleen hyvällä omalla tunnolla, sillä ne ei sisällä lisättyä sokeria tai muita makeutusaineita ollenkaan. Niitä löytyy onneks jo kiitettävästi kahviloidenkin valikoimista ympäri Suomen. Nyt isoiksi kasvaneet mehut ovat mauiltaan Omenamehu, Appelsiinimehu, Iso karpalo-viinirypälemehu ja Iso omena-päärynämehu. Purkeissa seikkailee pirteät eläinhahmot ja ne voikin ylpeydellä nostaa pöytään ihan sellaisinaan. Tuo omenamehu on muuten se Raikastamon klassikko, se mistä kaikki lähti silloin, kun kuutta ystävää yhdisti haave omentarhasta. Mehu voitti vuoden Luomutuote -palkinnon vuonna 2009. Tarinasta ja mehuista lisää voit lukea täältä.


Tiiti kyseli juhlistaan jo useita viikkoja ennen ja opetteli näyttämään sormillaan kolme vuotta. Sitkeällä harjoittelulla se viimein onnistui ja sitten mentiinkin kaikille näyttämään "Olen kohta kolme vuotta." Samoin prinsessatanssia opeteltiin hartaudella ja se jo tänään nähtiinkin hienojen kumarrusten kera. Ihana pieni, eikun iso tyttö! Tämän päivän juhlatkin kaikessa pienuudessaan saivat neidin ihan hykertelemään ilosta. Vielä päiväunille mennessään hän hymyili unissaan ja halusi kainaloonsa lahjaksi saamansa saippuakuplapurkin. Tiiti sai pari kassillista kaikkea ihanaa touhuttavaa askartelutarvikkeista katuliituihin. Kiitos kullat! Tällaisista juhlahetkistä keskellä arkea tulee niin hyvä mieli. 









Raikastamon mehuja saatu yhteistyön myötä. < 3




Kesäsateen raikasta viikkoa toivottelen!  Kesä on onneksi upeaa aikaa joka tapauksessa. < 3

-heidisusanna

4 kommenttia:

  1. Hurjasti onnea ihanalle kolme veelle♡♡♡

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Hih, aika hauska kyllä ja helppo saada näyttäväksi / kesäiseksi. :)

      Poista

Kiitos kommentista! <3