18.7.2017

Eteinen järjestykseen

Edelleen tuntuu olevan vallalla melko suuri järjestelybuumi. KonMari -juttuihin lähti moni mukaan ja nyt Facebookin ryhmissä järjestellään koteja ja lastenhuoneita tuntemattomien ohjeiden mukaan. Vallallaan on pystyviikkaus, kestokassit ja kätevät hyllyköt. Ehkä järjestelykärpänen tätä kautta meillekin hieman rantautui, vaikka pystyviikkaus meillä valtaa alaa kyllä vielä hitaaseen tahtiin. Käteväähän se olisi, mutta vaikea opetella uusia temppuja jo krhmm "tällä ikää". 

Eteinen meillä on ollut sellainen murheenkryyni ja ainakin omaan silmääni se osui päivittäin. Huonolla tavalla rönsyilevä ja yhteensopimaton tavaraläjä. Eteisen matto ostettiin aikoinaan "mustana perusmattona", mutta maton aukirullaus kotona paljastikin ihanaisen oranssin tähtitekstikuvion. Vihasin mattoa ekasta päivästä lähtien ja se onkin osunut silmään päivittäin, vaikka mies väitti etten sitä viikon jälkeen enää huomaakaan. Ehkä siitäkin syystä juuri otin tuon viattoman mattoparan pahojen katseideni kohteeksi. 


Yksi päivä pari viikkoa sitten sain kauppareissulla lopullisen pistoksen laittaa eteinen järjestykseen. Kului kymmenen minuuttia sopivan maton ja korien etsimiseen ja toinen kymmenen minuuttia kotona järjestysmuutoksen ja siivouksen toteutukseen. Kyllä kannatti vuosi asiaa purnata etukäteen. Nyt eteisessä vallitsee sopiva seesteisyys ja mitäänsanomattomuus, joka ei pistä silmään kotiin lähtiessä tai tullessa. Mielenrauha saavutettu taas hetkeksi. Minkähän nurkan kodista sitä ottaisi seuravaksi silmätikukseen?-heidisusanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3