22.6.2017

Rakeista, vedestä ja auringosta, siitä on juhannuskeli tehty

Juhannusaatto on huomenna ja kotimaan keli sen mukainen. Vain ajoittaisia räntäkuuroja ja hieman päälle kymmenen astetta. Sain tänään tilaamani uuden kiinteän polttovälin (45mm) objektiivin Olympus Pen kameraani ja pakkohan sitä oli heti ulkoiluttaa. En vielä puoli vuotta sitten raaskinut tuota hankkia, mutta nyt kun kuvailin ystäväni polttarit mieheni samankokoisella objektiivilla Canonilla, niin ihastuin vallan. Objektiivin kanssa kävi vähän nolosti, kun ehdin jo Rajalalle laittaa viestiä, että sain väärän värisen objektiivin. Katsoin nimittäin vain muovipussin läpi, että tuohan on sininen, eikä se tilattu hopeinen. Sieltä sitten työntekijä ystävällisesti ilmoitti, että poista vain ne  siniset muovikääreet siitä päältä. :D Hieman blondi olo jäi. Kiitokset muuten Rajalalle supernopeasta toimituksesta, paketti oli puolentoista päivän kuluttua tilauksesta jo perillä. Tekihän se objektiivi omasta kamerastakin ihan uuden, vaikka nämä ensimmäiset kuvat melkoisia räpellyksiä onkin. Muotokuvailuunhan tuo on parhaimmillaan sitten. 


Oltiin tänään vesisateessa hiekkalaatikolla, mutta lähdettiin sisälle, kun alkoi ukkostaa. Onneksi myöhemmin päivällä pilvet raottuivat pieneksi hetkeksi ja ilma oli vallan loistavan kesäinen näin juhannusta edeltäen. Tiiti keräili jälleen kukkakimppuja, potki jalkapalloa ja kokkaili ruokaa. Syötiin välipalaa ulkona ja nautittiin olostamme.Yhtä nopeasti kuin aurinko oli ilmestynyt, ilmestyi myös tummat sadepilvet. Ehdin kuulla, että kohta sataa ja kovaa ja kiskaista Tiitin terassille, kun jo raekuuro halkoi ilmaa niin että kohisi. Tiitistä oli superhauskaa seurata "lumisadetta" kesällä ja olihan se hienon näköistä, vaikka vähän mansikkapenkin puolesta pelottikin. Raekuuron jälkeen tuli jälleen vesisade. 

Keskeltä sadetta alkoi auringon säteet lämmittää ja taivaalle ilmestyi sateenkaari. Kirmasin ulos juoksemaan, koska täytyyhän joka kesä juosta ja tanssia vesisateessa. Tiitiä ei tarvinnut kauaa odotella perään ja leikittiinkin kesän paras hippaleikki kiljuen pihalla. Onneksi mies oli kaivanut kameran esiin, siellä oli ihania kuvia muistoksi tästä onnentäyteisestä kesähetkestä. Jos juhannustaikoihin olisi uskominen, tarvisi kasteiselle niitylle palata alasti sitten juhannusyönä. Kaikenlaisia juhannustaikoja tuli aikoinaan kyllä tehtyä, ehkäpä sillä olikin sitten hyvään naimaonneen vaikutuksensa. Uskokoon ken haluaa. ;)

Ihanaa juhannuksen aikaa! Pitäkää itsestä ja toisista huolta! < 3

-heidisusanna

2 kommenttia:

 1. Selvä muutos kuvissa :) täytys itsekin saada päivitettyä kameraa. Edelleen ihailen myös tota kesäkeittiöö <3 en oo meille saanut vieläkään aikaiseksi.
  -ellu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin ehtii vielä. Tai ens kesänä sitten, jos nyt ei tuu inspistä. :) Kiitos! <3

   Poista

Kiitos kommentista! <3