5.6.2017

Kolmannen hääpäivän viettoa

Vietimme kolmatta hääpäiväämme kolmen päivän verran, päivä joka vuoden kunniaksi siis. Nopeasti on kolme vuotta kulunut ihanasta hääpäivästämme. Ollaan joka vuosi oltu saman tilan mökillä Pirkanmaalla. Ensimmäistä kertaa hääyönä ja sitten hääpäiviä vietellen. Tänä vuonna vuokrasin isomman mökin, sillä ajatuksella että Tiitin kanssa olisi kivempi yöpyä alakerran makuuhuoneessa, kuin parviratkaisussa, joka aikaisemmin käyttämällämme pienemmällä mökillä oli. Myös matala hiekkaranta houkutteli ajatuksena, josko kesäkuun alkuun loman loppuun osuisi helleaalto ja pääsisi rannassa leikkimään päivät läpeensä...

Noniinno, menomatkalla auto huomautti lämpötilan laskemisesta neljään asteeseen. Hienoa, hiekkarantaankin löi niin isot aallot, etten ollut ennen sen järven rannassa nähnytkään. Tai kesälomalla sisämaassa muutenkaan. Tiiti vieraili mökillä haalarit päällä, onneksi lauantaina hetkeksi lämpeni sentään takkikeleiksikin. Äitini otti Tiitin yökylään viikonlopun aluksi pe-la ja Tiiti halusi lauantaina lähteä äitini mukaan myös toiseksi yöksi, joten mikäs siinä, saimme sitten kaksi iltaa ja aamua saunoa rauhassa ja viettää laatuaikaa kaksin. Eikä tarvinnut aamuisin nousta ennen kuin omaa kahvihammasta alkoi kolottaa, luksusta! Keli ei sinäänsä haitannut, ihanasti latasi reissu akkuja joka tapauksessa. 
Puusauna tarjosi mahtavat lämmöt. Talviturkin kastelu jäi tänä vuonna kaulaan asti, ei vain ollut pokkaa matalassa rannassa ja kylmässä vedessä kikkailla vielä sukellustakin. Lauantaina käytiin luonnossa kulkemassa ja poikettiin taas louhoksella, jonka on luonto täyttänyt upealla altaalla kaivauksien loputtua. Käytiin siellä ekan kerran yhdessä ensimmäisenä vuosipäivänä vuonna 2011 ja se reissu olikin aika surkuhupaisa auton hajottua reissulla. Takasin päin matka hoituikin sitten tulevan anopin ja appiukon hinauksessa. Sinäänsä hauska yhteinen paikka käydä silloin tällöin kurkkaamassa. Palattiin mökille, jossa äitini ja Tiiti jo odottelikin. Alkuillaksi saatiin sukulaisia kylään saunomaan, ihanat nuorimmat serkkutytöt, joista sitä 26-vuotta mua nuorempaa pääsin pitämään sylissä. Ihan paras viikonloppu kyllä kaikkinensa. Kiitos kaikki rakkaat!
 Toivottavasti on ollut hyviä viikonloppuja muillakin. Kivaa viikkoa sulle!

-heidisusanna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3