18.5.2017

Pihahommia taaperon kanssa

Ilmat lämpenee hitaasti, mutta onneksi varmasti. Huomiseksi on lupailtu ihan hellelukemat! Taaperon kanssa on ollut ihana lähteä pihalle, kun kevätvarustuksen hän pukee nopeasti itse ja ulos lähteminen on mieluisempaa kaikille. Myös omalta ovelta levittäytyvä takapiha tarjoaa taas enemmän tekemistä. Nyt vähän harmaampina päivinä päätimme laittaa kevätkukkia väriä tuomaan sekä kylvää kesäkukkien siemenet muihin penkkeihin. Mies teki tänä vuonna mansikkamaan isompaan tekemäänsä istutuslaatikkoon, josta viime kesän satona tuli tomaatteja, ruohosipulia, salaattia, perunoita ja retiisejä. Toissa vuonna oli myös herneitä, mutta ne valtasivat turhan nopeasti tilaa kaikelta muulta.

Nyt toivotaan, että mansikoita ehtii kypsyä myös meidän syötäviksi kesän mittaan, tässä pihoilla on nimittäin melkoinen eläintarha. Lintuja on pihassa montaa lajia, fasaanilauma isoimpana porukkana. Lisäksi pihan vierestä kaikessa rauhassa kulkee kauriit, jänikset ja kettukin kerran nähtiin. Naapuri vähän matkan päästä oli kerran bongannut hirvenkin. Aika hassua, että kun lapsuuteni kasvoin maalla, tuntuu etten nähnyt yhtään niin paljon eläimiä, kun nyt täällä kaupungin lähistöllä. Maalla eläimet toki pysytteleekin metsän siimeksessä ja syrjäisemmillä peltoaukeilla enemmän ja ehtivät usein ihmisen silmiltä piiloon. Toki sielläkin vallankin hevosen selästä ehdin eläimiä aina välillä maastossa nähdäkin.Kesäasukiksi meidän pihaan muutti myös siili, joka tosin löytyi ihan Kodin Terrasta näin kaupunkilaisittain. Iskin silmäni siihen heti ja tiesin, että Tiiti puolustaa ostosta tarvittaessa, jos isimies meinaa heittäytyä hankalaksi hahah. Siilin seuraksi kaavailin aiemmin netistä bongaamaani ideaa, jossa orvokit ikään kuin kaatuvat ämpäristä maahan. Pihaan ajattelin lähinnä ämpäristä lähtevää kukkajoki -ajatusta, joka jäi nyt vielä vähän vaillinaiseksi, mutta kivaa meillä oli Tiitin kanssa tätä tehdessä silti. Täytyy luoda ämpärille korkeuseroa ja kallistusta vielä ja lisätä erilaisia kukkia. Muratit toin sisältä ulkoruokintaan myös, josko ne levitessään toisivat penkkiin enemmän joen "virtausta". Mua vähän harmittaa, että oon keksiväni aina kivoja ideoita esim. pihalle, mutta sitten toteutus jää taidon puuttuessa vähän vajaaksi. No, eiköhän tässäkin ollut tärkeintä se yhdessä puuhaaminen. 
Onko teillä laitettu jo pihaa tai parveketta kesäkuntoon? Meillä olis edessä vielä terassin käsittely, jonka mies lupasi hoitaa ensimmäisellä lomaviikollaan. Itse haaveilen vielä heinäseipäistä tehtyä lyhyttä aidanpätkää pihaa rajaamaan, johon vois ripustaa sitten jotain köynnöskasvia tai amppeleita. Niin ja sitä kesäkioskia Tiitille! Saas nähdä tuleeko tehtyä vai viekö aurinkotuoli voiton lomapäivinä. :)


 -heidisusanna
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3