30.5.2017

Linnanmäki taaperon kanssa koettuna


Sain viime yönä idean, että hei Linnanmäellä, tutummin Lintsillä, vois tänään olla hiljaisempaa, kun säätiedotus lupaa vain himpun päälle kymmenen astetta ja koulun lopetukseen liittyvää ohjelmaakin lapsilla varmaan vielä on. Aamulla oltiin koko porukka aamupalan jälkeen puolessa tunnissa valmiina ja matkalla Linnanmäelle. Itse oon käynyt lintsillä viimeksi vuonna 2010, enkä koskaan aiemmin lapsen kanssa. Nopeasti Linnanmäen sivulta löytyikin tieto, että alueelle pääsee ilmaiseksi ja osaan pienempien laitteista samaten. Tämä olikin aivan huippu juttu taaperon kanssa, jolle riitti vallan hyvin ne muutamat laitteet ja koko alueen ja tunnelman ihmettely. Voi sitä silmien säihkettä, kun saavuttiin huvipuistoon ja ympärillä oli niin valtavasti värikästä nähtävää!
Saavuttiin Linnanmäelle yhdentoista aikaan. Aluksi vain kuljettiin alueella paikkoja katsellen ja taaperon ihastellessa milloin mitäkin. Jonotettiin maisemajunaan, joka kulki alueen ympäri, mutta sitten hoksasimme vuoromme tullessa, etteihän meillä niitä rannekkeita tai lippuja nyt ollutkaan. No saatiinpahan kokemus laitteeseen jonotuksestakin taas pitkästä aikaa hahah. (Oikeesti mua jäi kyllä tää "moka" hetkeksi aikaa ahdistamaan, niinkun aina tämmöset jää.) Sitten löydettiin alue, missä oli alle 100cm lapsille sopivat laitteet. Ensimmäiseksi mentiin Panoraama-nimiseen korkealle nousevaan laitteeseen, josta postauksen eka kuva on otettu. Mua korkeenpaikankammoisena kyllä nytkyttävä ylösmeno jännitti, mutta taapero oli Linnanmäellä ja siellä korkeallakin ihan elementissään. Isin kanssa bongailivat alhaalla menevät junat sun muut, kun itse kokoilin itteeni laskemaan katsetta alaspäin edes kuvanottoa varten. Hienoahan siellä oli sitten sen tasaisen hetken aikaa. 

Seuraavaksi isi ja Tiiti menivät Rumpukaruselliin, eli kahvikuppi-tyyliseen laitteeseen, missä heillä oli hirmu hauskaa. Tiitin nauru kuulu laitteesta kovimpaa ja pyörittivät kyllä kuppia melkoista vauhtia. Tästä laitteesta on riittänyt kotonakin vielä juttua. Isi ja Tiiti kävivät vielä Vankkuripyörässä, missä Tiitillä meinasi jo sen verran pitkästyä, että yritti keikuttaa koko vaunua, ennen kuin isi ehti kieltää. Laitteiden jälkeen istuskeltiin hetki ulkosalla. Onneksemme huomattiin, että ympärillä vallitseva sääkin oli lopulta paljon aurinkoisempi ja lämpimämpi, kuin mitä oli lupailtu.

Yhden aikaan pidettiin ruoka-tauko Funky Kitchen -nimisessä ravintolassa. Taaperon kanssa varmin kikka retkillä on pitää huolta ruoka-ajoista, vessatauoista, lepohetkistä ja matkassa rento-ote, niin ei kiukkukaan yllätä. Tosin aika ihmeissäni olisin ollut, jos tuolla hiljaisten kotipäivien jälkeen olisi iskenyt kiukku. Ravintola oli hauska ja avara, ja ruokakin ihan hintansa verosta ollakseen huvipuistossa. Kyllä ainakin omasta lapsuudesta muistan vaikka kuinka surkeita aterioita erilaisissa huvipuistoissa ja silloin jo tajunneeni, että ne ovat olleet vanhemmille törkyhintaisia. Nyt söimme kaiken hyvällä ruokahalulla


Lopuksi käytiin vielä hengailemassa alueella ja isi voitti Tiitille pari Ryhmä Hau -lelua, jotka Tiiti sai valita korista. Kyllä oli neiti onnessaan ja vielä jaksoi autolle asti kipittää, vaikka päiväuniaika oli jo vähän kiitänyt ohi. Kahden maissa lähdettiin ajeleen kotia kohti. Toinen tuhisi päiväuniaan koirat nyrkkeihin puristettuna ja hymy huulilla. Alueelta saatua Huviopas -esitettä vasta kotona (järkevää...) tarkemmin selaillessani, löytyi pienemmille vielä vaikka mitä tekemisvaihtoehtoa ja paikkaa Lintsillä. Täytyykin seuraavan kerran käydä myös esitteessä mainitulla Minimäellä, Rollen tuvalla ja Angry Birds -leikkialueella.  


Kolmen tunnin reissu Linnanmäelle taaperon kanssa oli meille just hyvä. Kaikilla pysyi hyvä mieli ja tunne, että tänne voisi toisenkin kerran kesällä eksyä ystävienkin kanssa. Tosi kiva, että alueella pyöriminen ja pienemmän lapsen perässä kulkeminen ei maksa mitään ja voi fiiliksen mukaan sitten suunnitella päivänsä ja ostaa niitä juttuja, mitä mieli tekee. Silmään esitteestä pisti myös, että Linnanmäellä käymisellä samalla tukee suomalaista lastensuojelutyötä. Linnanmäen Huviopas 2017 -esitteestä kopioituna "Lasten Päivän Säätiön vuoden 2017 tavoite on Linnanmäen Huvipuistoa pyörittämällä kerätä 4,5 miljoonaa euroa suomalaiselle lastensuojelutyölle." Huikeaa! 

Joko te ootte tänä kesänä käynyt Linnanmäellä? Aiotteko mennä? :)

-heidisusanna

4 kommenttia:

 1. Tänä vuonna ei olla vielä ehditty Lintsille, mutta olisi tarkoitus mennä seuraavalla Hesan reissulla :) En tiedä onko se enemmän isäntä vai taapero, kun sinne odottaa menoa. Kuuluu joka kesän juttuihin :D

  http://kotonajakaupungilla.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, siellä viihtyy kyllä usein varmaan koko perhekin. :) Kiva perinne käydä joka vuosi, reissu tuo aina sen kesän tunnun sitten. :)

   Poista
 2. Ihanalta vaikutti teidän huvipuistopäivä! Tykkään sun asusta kanssa! :)
  T.Kata

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! <3