21.5.2017

Kokeilussa kalkkimaali: lastenpöytä

Mun on tehnyt jo pitkään mieli kokeilla paljon hehkutettuja kalkkimaaleja. En oo koskaan maalannut mitään. Tai oikeestaan oonhan mä, noin 5 minuuttia meidän makkarin seinää, jonka mies keskeytti, kun olin jo saanut aikaan sotkun viereisellekin seinälle. :D Päätin kuitenkin ryhtyä tähän kalkkimaaliprokkikseen, kun kyseessä oli itse ostamani Hapen lastenpöytä, jonka turhan räikee vihree on pistänyt omaan silmään. Tilasin Jeanne d´arc living Vintage Paint (Natural white, 2x100ml) ja antiikkivahan Putiikki Vanha-Vanton nettikaupasta. Kyseinen kalkkimaali on vesiohenteista ja ympäristöystävällistä. Sen eduiksi mainitaan, ettei pohjatöitä maalaukselle tarvi tehdä ollenkaan. En uskonut tätä ja tuolin kohdalla hioin vihreää pintaa. Homma oli niin sotkuista, että pöydän kohdalla tyydyin levitteleen kalkkimaalin pintaan suoraan ja hyvinhän se toisella kierroksella pinnan peitti. 
Näiden lisäksi maalarinteippiä kului, jotta sai edes suunnilleen pysyttyä niillä alueilla, kun tarkoitus oli.

Kalkkimaalin alta kuultaa tosiaan ensimmäisen kerroksen jälkeen vielä selkeästi läpi, mutta seuraava kerros kuivumisen jälkeen peittää jo tehokkaasti. Kalkkimaalia suositellaan levitettävän ohuita kerroksia. Tarvittaessa hiemalla kulmia ja pintaa saa vielä patinoidumman lookin. Kalkkimaali levittäytyi tosi kivasti, oli hajutonta, riittoisaa ja helppokäyttöistä. Maalin päälle kestävyyden lisäämiseksi ja pinnan viimeistelyyn levitettävä vaha haiskahti hieman, mutta ulkona ei sekään haitannut. 


Innostuin maalin kuivuessa vielä tuunaamaan kukkaruukkua, jonka punainen väri ei ole oikein miellyttänyt. Hauska pikku homma maalarinteipillä ja kalkkimaalilla, näillä sais aikaan vaikka mitä, kun vaan kokeilisi! Jätin pöydästä päätyjen kirjatasot entiselleen vaalean puunväriseksi, muuten väri sai vaihtua valkoiseen. Aikaa hommaan kaikkineen meni muutama tunti työpäivän jälkeen, siinä samalla vähän aurinkoa ottaessa ja kukkia kastellessa. Ihan super hieno päivä ulkona puuhaamiseen. Tiiti ja isi kotiutui juuri viikonlopunvietosta ja meidän suvun mökkitalkoista, kun olin lopettelemassa ja Tiiti ehti vielä muutaman siveltimen vedon tulla maalailemaan pöytäänsä.

Ihan kiva tuli, vaikka olishan jälki toki voinut siistimpääkin olla. Tiedän, että järkevämpi olis purkanut pöydän osiin ja maalannut vain tarvittavan, mutta itse oikaisin tässä mutkat suoriksi. Täytyy varovasti suurempia mokia hioa pois, mutta pianhan tuo taas elämää ja väritysleikkejä näkee ja muokkaantuu sen mukaan sitten. 

Onko jollain kokemusta kalkkimaaleista? Mitä muuta näillä sais aikaan? :) 

 -heidisusanna2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää! Mä olen pitkään ollut kyllästynyt meidän mustaan keittiönpöytään ja kun mies on sitä mieltä ettei osteta uutta vain värin vuoksi, niin olen harkinnut maalaamista. Täytyykin googlettaa lisää kalkkimaalista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Muistan lukeneeni, ettei kalkkimaali ole ehkä se paras vaihtoehto niin kovalla kulutuksella olevaan paikkaan, kuin ruokapöytä. Varmaan toki jälkikäsittelykin vaikuttaa paljon. :)

      Poista

Kiitos kommentista! <3