24.5.2017

Kesälomalla

Silmät auki, kahvi porisemaan ja terassin ovi auki... Aamu alkaa hymyjen, halien ja aamupalaleipien kera ulkosalla, ennen kuin on kunnolla herännytkään. Taapero selostaa ympärillä vehertävää luontoa, pihamaalla hyppäviä lintuja ja seittinsä varassa pitkin pihaa kieppuvaa hämähäkkiä. Kukkia pitäisi päästä katselemaan, "hakisitko äiti lisää vettä hakisitko". Pian saa riisua lapselta takin, vaihtaa ohuen pipon lippalakkiin ja kipaista hakemaan myös aurinkorasvaa. Kolme tuntia kuluu pihassa makoillen ja lapsen leikkejä säestäen hujauksessa ja sitten onkin jo aika syödä uudestaan ja mennä päikkäreille.

Tämän aamun tarina olisi vielä eilen tiistaiaamulla kuulostanut ihan utopistiselta. Lähdin käymään lääkärissä ja laskeskelin mielessäni edessä olevien aamuvuorojen määrää ennen vapaapäivien ja sitten kesäloman alkua. Ensi viikko olisi koko perheen lomaa, harmi tosin, että säät ehtisivät siksi taas viiletä. Lääkäristä tullessa olikin sitten jo toinen ääni kellossa. Sain kortisoni-injektion niin ilkeään kohtaan kipeässä nilkassa, että lääkäri kuittasi seuraavat aamuvuorot sairaslomalla. Nyt vaan lepoa jalalle. Kuten yleensäkin, ensin harmitti työminän puolesta kovastikin. Sitten se välähti, loppuviikon lastehoitovuorot voidaan perua, kun en olisikaan helatorstaina töissä. Mies pääsee vaellusretkelleen, kun kerta kotona olen ja tuon alle kolmevuotiaan kanssa pärjään jo vallan hyvin yhdellä jalallakin. Eli jos ei huomioida kulloisenkin päivän oikeaa titteliä, mun kesäloma alkoi än yy tee nyt! 


Tiitin kesäasu: huivi: Aarrekid, mekko: Nosh, housut: Lempi.
Tässä tulikin kiire sitten haalia kesälomasuunnitelmia kokoon. Virallisesti oon siis lomalla ensi viikon ja sitten juhannusviikon vielä erikseen. Mies lomaileekin koko kuukauden verran. Ehkäpä kesälomasuunnitelma muotoituu tässä kirjottaessa. Haluaisin kesän mittaan ainakin:

- olla paljon ulkona
- kastella kukat ja mansikkapenkin päivittäin
- käydä piknikillä
- lähteä ystävän kanssa terassille juomaan somersbyn omenat ex tempore
- käydä: Tiirinkoski, Suttisen tila, Ponimaa, eläintenvanhainkoti Wanha Markki, Muumimaailma
- viettää hääpäivää vuokramökillä
- käydä ikuistamassa uusi hääpäiväkuva jokavuotiseen tapaan samasta paikasta
- nähdä sukulaisia ja ystäviä
- paljuilla serkkujen kanssa
- käydä pyörälenkillä perheen kesken
- käydä suvun mökillä uimassa ja saunassa
- käydä veneilemässä
- yöpyä ulkosalla, saaressa tai leirintäalueella
- valokuvata paljon
- lähteä festareille, vaikkei olla suunniteltukaan
- käydä torilla haahuilemassa vailla päämäärää, pysähtyä kahville ihmisiä katselemaan
- tehdä kavereiden kanssa lapsitreffailuja kivoihin paikkoihin
- heittää hatut päähän ja tennarit jalkaan ja lähteä perheen kanssa just sinne minne huvittaa

... eiköhän näillä alkuun pääse. :) Tervetuloa kesä, sua on odotettu! < 3

-heidisusanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3