26.4.2017

Mitä meillä luetaan


Käytiin eilen vähän extempore syömässä koko perheen voimin ja katselemassa myytäviä taloja sekä tontteja. Samalla pysähdytiin kaupoilla, jossa Tiiti iski heti silmänsä Lumoavaa, Mansikkahaltijatar! -kirjaan. Itselleni nappasin Yösyöttö -kirjan, jonka pohjalta tullut elokuvakin on ollut tarkoitus mennä katsomaan. Yleensä kirjat ovat kyllä aina elokuvaversioitaan parempia, joten vähän varauksella sitä menee kirjan lukemaan ensin. Unelmahommissa oli itsellä jo ennakkovarauksessa ennen ilmestymistään ja nyt se vihdoin on saatavilla. Kaikki kirjat tuli hotkastua aika äkkiä. Tiitin kirja tosin jää vähän useammin toistettavaksi. Luulen myös, että Unelmahommissa tulee lukaistua useampaankin kertaan. Saattaa tuo Yösyöttökin eksyä mukaan joskus mökkilaiturille järviveden liplatuksen keskelle. 

Eve-Hietamies Yösyöttö, Otava 2010.
Komediaelokuvan trailerin nähneen olin jotenkin kategorisoinut Yösyötön ihan komediapuolelle. Jokseenkin kevyeksi naureskeluksi sille, kuinka kaulaansa myöten pulassa ja puklussa mies on jäätyään vauvan kanssa kaksin kotiin. Kirjassa oli kuitenkin melko paljon vakavampi taustavire eroon johtavista käänteistä ja äidin lähdöstä kerrottaessa. Tarina oli rehellinen kuvaus yksinhuoltajan vauvavuodesta, siitä riipivästä epätietoisuudesta, väsymyksestä, turhautumisesta sekä pienistä ajatuslamppujen syttymisistä pään päälle ja elämän tärkeimmän suhteen syntymisestä. Tässä tapauksessa isän ja pojan sellaisesta. Näin 2014 oman lapsen saaneena kirja tuli lähelle ja ilmiöt aina hiekkalaatikon reunalta, neuvolan oppeihin ja muihin nikseihin olivat tutut. Kirjasta on tullut myös jatko-osa Tarhapäivä. Yösyötön perusteella en näkisi mitään syytä, miksen myös Tarhapäivää voisi lukea. 

Satu Rämö, Hanne Valtari Unelmahommissa WSOY, 2017.
Juuri maaliskuussa ilmestynyttä Unelmahommissa - kirjaa tosiaan odottelin jo tohkeissani, koska toisen kirjoittajan, Hannen, blogissa Lähiömutsi pääsi seuraamaan aina kirjoitusvaiheista kansikuvauksiin kirjan syntymistä. Hannen kirjoitustyyliin Lähiömutsissa ihastuneena arvasin, ettei myöskään Unelmahommissa jätä kylmäksi. Ajattelin, että kirjan aihe: tehdä työtä siitä, mitä rakastaa ja luovien yksityisyrittäjien maailma on itselleni aika vieras. Tunnistin kuitenkin sen, että itse saan jo palkkatöissä tehdä itselle rakasta työtä ja taas bloggaamisen kautta kirjan aiheet kutkutteli kovasti ja sai aikaan "mitä jos"- ajatuksia. Ihania, vahvoja naisia, jotka ovat heittäytyneet elämään ja työhön täysin sydämin ja syli auki. Niin inspiroivaa! Vaikuttava lukukokemus, suosittelen lämpimästi!Stefanie Dahle Lumoavaa, Mansikkahaltijatar!, Suomennos: Maarit Varpu, Aurinko Kustannus 2015.
Tämä kirja on tarkoitettu lukemaan opettelevalle lapselle, joka saa kirjan myötä onnistumisen kokemuksia ymmärtäessään osan tekstistä myös kuvien perusteella. Hyvin onnistui myös 2,5 -vuotiaan kanssa luettavaksi, jota kovasti jo kiinnostaa, mitä missäkin lukee ja osaa jo kuvat sanoittaa. Kovin iloiselle mielelle tuli sekä lapsi, että äiti näistä värikkäistä kesä- ja eläinkuvituksista. Tiitin muita lempparikirjoja on esitelty täällä: Lastenkirjat -meidän suosikit. 

Ehditäänkö teillä lukea kirjoja? Mikä on oma suosikkikirjasi tai se vakkari iltasatukirja tällä hetkellä? :) 

- heidisusanna

2 kommenttia:

  1. Niin ihana kuulla, että kirja inspiroi. Kiitos tästä postauksesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, ole hyvä vain. Sitä kirja todella tekee! :) Oon niin iloinen, että vierailit blogissani ja jätit kommentin. :')

      Poista

Kiitos kommentista! <3