7.3.2017

Hei hei talvinen sää


 ...valuu valkoinen pää. Nyt lumeen kun astuu, täällä pelkästään kastuu. Hei hei talvinen sää."
Kuului Nalle Puhissa Ruun laulu Supernuuskijat DVD:llä. jota on katseltu kuluneen vuoden aikana niin monta kertaa, että Tiitikin sanoo jo EI, jos sitä ehdottaa. Se on paljon se. Ruun laulun haikeus on omissa hyräilyissä kadonnut ja sävelmä vaihtunut iloiseen viheltelyyn. Heippahei vaan! Mulla on vahva tunne siitä, ettei pakkasetkaan tätä enää talveksi tee. Yövuoroista lähtiessä oli ulkona jo valoisaa.

Aurinko tunkee ikkunanraoista innokkaana: täällä olen ja teen näkyväksi jokaisen pölyhiukkasen. Ruutuja häikäisee ja lämpö tunkee sisään niin voimakkaana, että tekisi mieli sulkea kaihtimet.  Mutta eihän niin vaan tehdä nyt, kun vihdoin paistaa. Parempi siis heittää arskat silmille ja lähteä ulos vastaamaan auringon haasteeseen. Okei, okei, hereillä ollaan. 

Ulkoleikeissä ihmeteltiin jäätä, hiekkaa, kissankelloja, jään välistä pilkottavaa nurmikkoa ja sitä kuinka pitkälle potkaistu pallo pääsee lumikerroksen päällä. Fiilistelin lämpöö, enkä jaksanut välittää edes siitä, ettei kamera ymmärtänyt mun yritystäni yhtään.

Tiiti leikki iloisena. Vietetään nyt vapaapäiviä äitini luona, joten Tiiti on onnesta mykkyrällä, kun väsymätön kaveri leikkeihin jaksaa aamusta iltaan. Kovasti ei kielletäkään, ainakaan niin, että se menoa harmituttaisi yhtä paljon kun oman äidin ainaiset väliintulot vauhdin ollessa parhaimmillaan. Eikä tarvi kertaakaan huutaa että "katso katso", tämä kaveri kyllä katsoo kokoajan. Josko sitä itsekin taas paremmin jaksaa, kun saan täällä nukkua pitkään ja olla vaan. Muistaa taas arjenkin keskellä katsoa pientä tuolla samalla katseella kun äitini täällä: "Voi kuinka ainutlaatuinen oletkaan". Kiitos äiti, oot niin paras. Toista se oli, kun viimeksi koitin päästä liikkeelle yövuorojen jälkeen ilman tätä apua: Ulos aurinkoon, onko pakko


Aurinkoa viikkoonne!
-heidisusanna

4 kommenttia:

  1. ööö, te asutte ilmeisesti VÄHÄN etelämmässä. Meillä on nimittäin n. 40cm lunta, ei tietoakaan nurmikosta, hiekasta tai muustakaan keväisestä. Tai no nokkuvat räystäät, eikös ne nyt oo kevään merkki?! Niin paljon saa kyllä energiaa itseensä tuosta auringosta. Ihania kuvia!!

    VastaaPoista
  2. Oho siellä onkin ihan eri vuodennaika menossa! 😀 Joo Pirkanmaa-Kanta-Häme akselilla täs pyöritään ja ihan vesikeli on. Musta tuntuu, et täällä on paikka paikoin näkyny nurmi läpi talvenkin. :'D kesäaika koittaa jo parin viikon päästä, ihania aurinkoisia päiviä sinne ja kiitos piristävistä kommenteista! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! <3