7.2.2017

Olohuoneessa

Maanantaina koko koti kylpi ihanassa auringonvalossa. Päivällä pakkasasteetkin oli maltillisemmat, joten oli varmaan huikea ulkoilupäivä. Itsellä oli kurkku vähän kipee ja Tiitillä vuosi nenä, joten tyydyttiin fiilistelemään päivää sisältä käsin. Illalla käytiin kyllä katsomaan uudestaan taloa, jota ollaan tässä harkittu. Ensimmäisen näytön tunnelmat luettavissa täältä: Unelmien koti. Toinen vierailu talolla ei kyllä selkiyttänyt ajatuksia sen kummemmiksi. Talossa on niin paljon hyvää ja oma silmä laittelee jo huonekaluja paikalleen, mutta joku juttu siinä yhä on, mikä hiertää. Mietin pitäiskö taloon tulla sama ensifiilis kuin rakastuessa: tässä se oikea on. Vai onko ihan ok punnita järjellä ja tunteella aikansa ja lämmetä pikku hiljaa?

Nyt joka tapauksessa katsellaan vielä meidän kodin vaaleita pintoja ihanan rouheiden hirsiseinien sijaan. Hurahdin pitkäksi aikaa valkoharmaaseen sisustukseen, mitä lehdetkin pulppusivat pidemmän aikaa. Meidän kodissa se vaihe kyllä näkyy. Nyt on pikkuhiljaa tullut kaipuu väreihin ja maltillisesti niitä tekis mieli olkkariin tuoda. Seiniin ei viitsitä reikiä enää laittaa, jos tämä myyntiin lähteekin, muuten olisi ollut kiva tuoda joku väripläjäys edes seinälle. Varmaan sitten tekstiilien muodossa keväällä vähän väriä harkitaan, pari pellavatyynyliinaa lähti kyllä tilaukseen jo. Pssst onneks mies tais kyllästyä jo mun blogia kurkkimaan. Olkkariin oon haaveillut pitkään Hakolan Lazy-sohvaa. Vielä ei budjetointi oo sohvaan asti yltänyt, kerta tuo nykyinenkin on vasta Tiitin ikäinen ja asiansa ajaa. Ehdottomasti Hakolalle lähtee kuitenkin tilaus, sitten kun sohvan hankinta tulee ajankohtaiseksi. Heidän tarinansa on nykypäivänä harvinaisuus, yrityksen tarina on yhtä kuin perheen tarina, sen voit lukea täältä. Oon miettinyt siinäkin, Anssi Kelan sanoin "jotain räikeän harmaata", mutta mikseipä sohvakin voisi olla juuri se toivottu väripilkku. Tuo hiekan värinenkin miellyttää kyllä omaa silmää.
                                                   Kuvat kopioitu sivulta: Hakolahuonekalu Lazy sohva
Hakola / Florist tummanharmaa puujalka  

Hakola/ Florist hiekka puujalka


Kupariset löydöt on mun heikkous kirppiksellä. Unelmien talo & koti on varmaan yks syy mun heräilevään väri-innostukseen, mitä ihania koteja siellä onkaan! On kyllä ollut hintansa väärti. Mainoslinkki:

Unelmien Talo&Koti tutustumistarjous: 5 nroa vain 20,00.
Voit valita tilaajalahjaksi IvanaHelsinki Velvet Lake -pussilakanasetin ja Tulppaani-laukun.Uusimpana hankintana meidän olkkariin on tullut tuo valkoinen Sara -senkki Laulumaalta. Aiemmin säilytysjärjestelmän virkaa toimitti hyväksi havaittu Ikean kaapisto, mutta se alkoi näyttää omaan silmään turhan raskaalta ja muistuttaa opiskelijakämpästä, joka taidettiin kokonaisuudessaan ostaa Ikeasta. Siis koko kämpän sisustus, kerralla. Viime vuoden aikana useampikin Ikea -hylly lähti meiltä vielä jatkamaan elämäänsä halvalla seuraaviin koteihin, joten ihan hyvä juttu. Meilläkin ne ehti palvella sen kuusi vuotta.

Sara -senkki näyttää mielestäni ihanan sirolta ja selkeät metallivetimet ovat mieleeni myös. Senkissä on Tiitin kirjoja, leluja, sekä kaikki kodin dvd:t, joten hyvin sinne tavaraa mahtuu. Kaapin ovetkin aukeaa ainakin vielä kevyesti. Nimittäin ennen senkin hankintaa murehdin, tuleeko Ikean avohyllyjä ikävä, kun Tiiti paiskoo uuden kaapin ovia. Ne menee kyllä ihmeen ääneti kiinni, eikä tuo taaperokaan ole kehittänyt mitään ovien paiskomisvimmaa, vaan käy nätisti hakemassa jonkun lelun ja pistää oven hiljaa kiinni. Lastenhuoneessa lelut ovat edelleen avonaisissa lelupussukoissa, joten tämä on ihan hyväkin tapa pitää osaa leluista aina hieman poissa silmistä. Ne on taas ihan uusia sitten, kun Tiiti huomaa mennä kaappia penkomaan. Kuvissa näkyvä Ferm Livingin Wire Basket säilöö myös hyvän määrän pehmoleluja ja vilttejä. Erään koristetyynytkin sinne on välillä sullottu, kun niitä on ilmeisesti turhan paljon olkkariin kertynyt, hah.

Olkkarin matosta täytyy vielä sen verran sanoa, että anteeksi tekijälle, jos nyt luet tätä, sillä se kaipaisi kyllä jo pesua ja on tällä hetkellä nurin päin lattiassa. Matto on aivan ihana, sen on tehnyt Tmi Tyllin takana oleva Marja. TYLLi toimii nykyään Lahdessa ja mattoja myydään Weecosilla sekä TYLLi:n omassa shopissa. Maton sai hakea myös suoraan työhuoneelta tekijän käsistä, mikä itselläni teki ainakin ostokokemuksesta spesiaalimman. TYLLi:n instagramia kannattaa seurata inspiroituakseen ihanan herkkuvärisistä matoista ja hyvän huomenen toivotus - kuvista. Marja tekee mattoja tilauksesta haluttujen värien ja mittojen mukaan. Meidän matto valmistui hujauksessa ja oli juuri sitä mitä haluttiin: luonnonvalkoinen ja meleerattujen harmaiden raidoittama. Ihan valkoinen sen ei siis kuulu ollakaan, mutta myönnän että nyt jo vähän elämisen meininki siinä näkyy. Tässä matto oli tullessaan ja siellä vielä kesän huonejärjestys, chiliviljelmät ja se Ikean expeditkin näkyy:Mitäs tykkäätte? 

-heidisusanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3