19.2.2017

Mikä ihmeen välikausi?

Ennen omaa lasta olin autuaan pihalla termeistä, kuten välikausi. Mitä se on, voiko sitä syödä? Yllättävän usein sanaihmetykseen törmäsi surffaillessaan netissä jotain aivan muuta. Sen verran pöhinää tuo Suomen lapsiperheiden viides vuodenaika teettää. Eikä ihme. Nyt muutaman välikauden kokemuksella sanon, että välikausi tulee, olitpa valmis tai et. Oon kantapään kautta valinnut ajoissa valmiina olon. 

Ekana vuonna meni vielä aika iisisti, kun syksyllä pötkylä ei sen kummemmin vaunuista vielä liikkunut minnekään. Lisättiin vaan lämpöpussia liian aikaisin ja oltiin ihmeissämme, kun likka huusi hikipäässä. Keväällä muutamiin maan tutkimisoperaatioihin riitti joku rymyhaalari ties millä ominaisuuksilla, pilareilla ja tolpilla. Heh, mikä ei kuulunut joukkoon? Seuraavana syksynä ikää oli reilu vuosi, joten täytyi jo panostaa vettä hylkivyyteen ja ennen kaikkea pitävyyteen. Reimatec luki meillä suurimmassa osassa vaatteista. Oli haalaria ja kaksiosaista asua, hyvin pelitti niin hiekkalaatikoilla kun metsäretkilläkin. 

Viime keväänä Tiiti kulki jo tuossa Remun vaaleanlila-harmaassa haalarissa, josta silloin sai vielä kääriä vähän hihaa rullalle. Nyt se menee alkukevättä varmaan juuri passelin kokoisena. Viime syksynä oli oikea aika päiväkodin aloitukselle ja siinä touhussa vähän innostuin ja kauhistuin siitä määrästä, mitä välikauteen joutui varustusta hankkimaan. Vallankin kun tuli kuvioihin päikky, jossa periaatteessa olisi hyvä olla erikseen kuravaatteet, vararukkaset, useammat villasukat, kulutusta kestävät mukavat vaatekerrat, hyvät monen kelin kengät ja niin edelleen. Rahaa paloi ja toisaalta kaloreitakin, kun poljin pitkin kaupunkia noutamassa viime hetken facebook-kirppislöytöjä. Pitkä penni kyllä säästyi, kaksiosainen kura-asu, noi superfitit ja uudenkarhee Lassie-haalari oli kirppiksen kautta muutamilla euroilla. 

Tän kevään look näyttää tältä:
Jonathanin Suomessa suunniteltu softsell(=tuulta ja vettä pitävä materiaali) uutuus. Bongasin Jesper Juniorin ystävänpäivän alesta ja ehdin nipin napin pistää tilauksen alen viime minuuteilla. Tarjouksia ja aleja kannattaa kyllä metsästää, jos haluaa vähän hinnasta saada nipistettyä. Meidän eka softsell, onko jollain jo enemmän käyttökokemusta näistä?Näillä mennään! Kengät Bisgaard, markettitennarit, Supefit, Primigi. 


Syksynä ostettu NameIt:in paljon pidetty strösseli-ihanuus on vielä ihan uuden veroinen, Lenne:n välikausipöksyt. Pipo: Noshin ja Kivatin rakkaudenhedelmä, Heihei tumput: Moiko

Lasta ei pakotettu sovituskuviin postauksen teon aikana. Hän kiskaisi lattialta löytyneestä kuvauskasasta vaatteet päälle omatoimisesti. :D Pipo on Nosh kotiompelijan tekemä. 

Sisätakki: Icepeak, Sisähaalari: Nosh
Isille asua näyttämään! Haalarissa vahvikkeet polvissa ja takana.

Kevään tennarit: Superfit.

Äidin välikausi on valmis! Merkkiuskollisuutta kymmenen vuotta. Sentään itse kenkiä välillä vaihtanut. Nämä joululahjat pääsevät pikapikaa kevään koeajoon. 

- heidisusanna

2 kommenttia:

  1. Hyvännäköinen uusi haalari, kiva kun oli kuvia missä on päällä, haalareista on niin vaikee pelkästä kuvasta sanoo millanen malli/miten istuu. <Converset3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo yllätyin itsekin, että näytti noinkin kivalta ja toi materiaali on tosi miellyttävä. Juuri sopiva kasvunvarakin, voi olla että vielä syksylläkin menee. Converset on rakkautta joo. <3 Kiitti kommentista! :)

      Poista

Kiitos kommentista! <3