1.2.2017

Kiukku kyläili kivalla retkellä

Tämän päivän harmaudessa alkoi perjantain ihana auringonpaiste välähdellä mielessä. Käytettiin aurinkokylpy-päivä hyödyksi ja lähdettiin tutulle retkipaikalle luottoeväiden kerta. Kaakaoo termariin ja evässämpylät mukaan.

Olisi ihana maalailla tässä kuvaa siitä idyllisestä perheretkestä, mikä oli suunnitelmissa.

Tietenkin miehen työpäivä venyi juuri perjantaina, Tiiti tuskastui odotteluun, vaikka oltiinkin ulkosalla leikkimässä. Tahtoikä kuormitti taas pienen kovalevyä ja jäällä auringonpaisteessa raikui: " EIIII, EI HALUA KAAKAA ENÄÄ, ANNA KAAKAA, YYHH KUUMAAA, ÄITI EI KOSKE, LISÄÄ, EI HALUU, ÄÄ." Hän siis kiljui, koska sai kaakaoo, jota halusi. Hyvin loogista, vallankin taaperon maailmassa. Kaakaoo sai useamman mukillisen kuin yleensä, koska yritettiin epätoivoisesti vaalia mukavan akkuja lataavan aurinkoretken idylliä viimeiseen asti.


Onneksi pieniä hetkiä hiljaisuutta, hymyjä ja rauhallista auringonlaskun fiilistelyäkin mukaan mahtui. Onnistuin kyllä niissäkin hetkissä ajoittain hermoilemaan, kun taapero kulki liukkaalla jäällä tai kiipeili jäistä mäen nyppyä ylös, alas. Mies meillä osaa antaa toisen harjoitella taitojaan lungisti, itse hermoilen päivystysreissu -kuvat mielessä. Täytyisi löytää keskitie tässä, varoa hieman enemmän, muttei turhaan kokoajan kailottaa sitä "ei saa, varo, varo"  -mantraa. Sillä kaatuihan se tyttö nyt sitten jäällä melkoisen ilmalennon, kun yritin kasvattaa rento mama -asennettani. Heti kadutti. Jos olisin huutanut mielessäni kiljuvan varoituksen, Tiiti ei olisi todennäköisesti kaatunut. No toisaalta, jos huutaisin niistä jokaisen, eipä tuo liikkuisi yhtään mihinkään.Joten pitkä hengenveto  − "ei sattunut pahasti, säikähdit, tule syliin kulta. Hienosti liuit jäällä, olipa kiva käydä yhdessä retkellä."

-heidisusanna

2 kommenttia:

  1. Niin tyypillistä taaperon kanssa! Tsemppiä! t.kohtalotoveri :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo taitaa kuulua asiaan. Sinne myös! :)

      Poista

Kiitos kommentista! <3