21.1.2017

Tervetuloa Olympus PEN E-PL7 + Accessories

Unelmia toteen! Olisi varmaan tarvinnut hetki rauhoittua ja rauhassa tsekkailla kameran ominaisuuksia ennen kirjoittamista, mutta nyt on niin täpinä päällä, että on vaan saatava kertoa. Kotiutin kauan haaveilemani Olympus PENin ja näin yhden illan kokemuksella on kyllä tuo kamera odotusten veroinen ja vielä enemmän!

Oon aiemmin omistanut vaan digipokkareita ja nyt kuluneen vuoden räpsinyt miehen Canonilla (550D). Ja nimenomaan räpsinyt, vailla sen suurempaa ymmärrystä järjestelmäkameran ominaisuuksista. Ennemminkin on harmittanut, kun omasta mielestään on tallentanut jonkun ihanan hetken, hymyn tai tilannekomiikan kuvaan ja vierestä on kuulunut "se on ihan epätarkka, poista". Pah, aattelin edelleen jatkaa täydellistä epätäydellisyyttä, mutta nyt saa myös oman kameran kanssa rauhassa tutustua ominaisuuksiin ja kokeilemalla löytää uusia ulottuvuuksia kuvaamiseen.


Olympus PEN E-PL7 on upea kompakti ilmestys. Kamera on bloggaajien suosima varmasti juuri sen näppäryyden ja muuntautumiskyvyn vuoksi. Kamera mahtuu pieneen tilaan, näyttö kääntyy ja kuvat voi siirtää wifillä langattomasti suoraan puhelimeen tai vaikka instagramiin. Sarja täydentyy eri tilanteisiin sopivilla objektiiveilla ja herkullisilla asusteilla aina iltalaukun veroisesta kameralaukusta, olka- ja rannehihnaan. Itsellä ainakin syttyi niin suuri ihastus Leather Collection- tuotteisiin, että oli vain pakko täydentää kamerapakettia niillä. Kai sitä joskus saa haalia kauniita esineitä ympärilleen, vallankin kun niillä on käyttöarvoakin. Kameralaukku vaikuttaa todella kätevältä, siihen saa kameran ja tarvikkeiden lisäksi matkaan naiselle oleelliset pikkulaukun tavarat, joten se käy sellaisenaan illanviettoon mukaan.
Olympus PEN kääntyvä näyttö, nyt saa selfietkin otettua tyylikkäästi
Kameran osto nyt ei koskaan ole se halvin ostos, mutta itsestä tuntui, että melko kohtuullisesti sai kauan haaveillun paketin, johon kuului kaikki tarvittava alkuun päästäkseen. Kameran rungon lisäksi pakettiin kuului M.Zuiko 14-42mm 3.5-5.6 objektiivi. joka on käsittämättömän ohut ja kevyt esimerkiksi totuttuihin Canonin objekteihin verrattuna. Linssinsuojus puolestaan vaikuttaa Canonin jälkeen melko heppoiselta, mutta tämä onkin vähän tämmöinen tyttöversio. Kuvanlaatu vaikuttaa lupaavalta, kolminkertainen optinen zoom on pehmeä ja näppäräkäyttöinen. Tätä voi käyttää myös kauko-ohjatusti puhelimella, siitä lisää Olympuksen sivulla. Kamerassa on tehokas kuvanvakain, joten ilman jalustaa pärjää tällä kameralla pitkälle. Lisäksi nappasin ostoskoriin vielä SanDisk Extreme SDHC 32GB supernopeen ja tilavan muistikortin, sillä luulen että sille on tulevana keväänä käyttöä.

Vielä on haaveissa kiinteän polttovälin 25mm ja 45mm objektiivit, sekä mahdollisesti MCON-P02 makrolisäke. Ehkä niihin nyt hetki vielä säästellään ja aloitetaan näillä. Ihanaa kun on jotain mitä odottaa. Nyt kevätfiilistely on jo ihan huipussaan! En malta odottaa, että saa kulkea tuolla luonnon heräämistä seuraten ja tallentaen. Pieni Olympus PEN on varmaan kätevä kaveri ottaa matkaan ihan vain olkahihnankin kanssa, eikä vaikuta niin möhkäleeltä ja tiellä olevalta kuin suuremmat järkkärit.

Miltä näyttää? Mukavaa viikonloppua!

4 kommenttia:

 1. Kiitos linkistä. Mä edelleen pähkäilen kamerahankintani kanssa. Ootko jo hankkinut objektiiveja, vai vieläkö testailet tuolla peruspaketilla? Mä yritän kovasti miettiä, pitäiskö myös ensin ostaa tuo peruspaketti vaiko sijoittaa heti myös johonkin objektiiviin. Tuntuu vaan hirveältä laittaa noin älytön määrä rahaa kerralla menemään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Joo testailen tällä ja hyvin tuntuu vielä omaan käyttöön riittävän. Objektiiveille olisi tullut kyllä jo niin hurjasti hintaa ja sitten rajoittuu kuitenkin kameran käyttö, jos on vaan yhden kiinteän objektiivin varassa niin tietynlaiseksi. Tuossa peruspaketissa on kyllä hyvin mahdollisuuksia. :) Tsemppiä kamerapähkäilyyn!

   Poista
 2. Tää kamera on niiin hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! :D tähän kyllä kannattaa se lisäobjektiivi hankkia. Oon nyt ihan rakastunut tohon 45mm, minkä hankin. :)

   Poista

Kiitos kommentista! <3