18.1.2017

Pulkkamäkeen! + kevättä kotiin


Talvi on aina ollut mun inhokkivuodenaika. Talvimarina on joo aina ollut aika turhaa ja energiaa kuluttavaa, mutta jotenkin kylmän ja lumen on jaksanut paremmin, kun on saanut vähän marista turhasta. Lapsen täytettyä vuoden on talvista tullut sata kertaa kivempia! Väkisinkin tarttuu pienen ihmisen into kaikesta uudesta ja kivasta tekemisestä. Pari viimeistä talvea on siis mennyt sujuvasti taaperon rinnalla -no useammin perässä. "Äiti kato kato lunta, LUNTA, oho jälkiä jää, huomenta lumiukko, hyvää yötä lumiukko!" Ja se pulkkamäki! Voi juku, niinkun meidän tiiti nykyään toistelee. Voi juku se on kivaa! 

Meillä on tossa lähellä pieni mäen nyppylä, johon pääsee hujauksessa laskeen vaikka parikin kertaa vaan mäen alas. Jo piristyy mieli ja hiljenee erään talvijupina. Myös kauppareissut sun muut sujuu hienosti, kun muistaa tahtotaaperon kanssa lähteä pulkalla matkaan. Eräätkin hyllyjenväliraivarit  ollaan vältetty, kun oon äkkiä kiirehtinyt muistelemaan, että mihinkäs se pulkka kaupan pihassa jäikään? "Mäkeen!" Tiiti huutaa ja kiiruhtaa kohti kassoja, jes! Tänään lähtivät myös päikystä pulkkamäkeen, minkä tiedon varjolla aamu joutui huomattavasti kevyemmin. Kevättä ja kesää ikihaikaillessa on aika kiva myös nauttia siitä, mitä aikaa eletään. Pihan lumiukolle jutellaan kovasti. Sai äiti sen verran puuttua, että ukko seisoo hellehattu päässä. Ihan kohta on kevät. Ihan kohta. 

Yleensä helmi- maaliskuussa auringon lämmittäessä alan jo mielessäni elää kevätkautta. Vallankin opiskeluaikoina lasitettu parveke ruokki tätä illuusiota kivasti. Jos lämpötila on reippaasti yli kakskymmentä ja silmät sulkiessaan maailma on punertavan valoisa, onhan pakko olla jo kesä, vaikka pakkasmittari mitä valehtelisi! Tässä kohtaa tuli aina pakollinen tarve kuunnella SMG:n Lupaus kesästä. Nyt mennään tammikuussa ja kotona alkoi jo talven ja kevään kädenpuristus. Pimeän ajan valot (lue jouluvalot) sopii vallan hyvin kauppoihin ilmestyneiden kotimaisten tulppaanien sekaan. Joulukoristeet alkaa olla siivottu sivuun.  Toim huom: Aviomies, jos luit tänne asti, niin lopeta välittömästi ennen seuraavaa lausetta vättääksesi hermoromahduksen. ;) Kohta voikin kaivaa ne keväisimmät koristetyynyt esille, ehkä tehdä pari uuttakin tyynylöytöä.

Blogin eka kurkkaus makuuhuoneeseen

Joko siellä kevät tekee tuloaan kotiin ja mieleen? Vai vieläkö on parhaat hiihto-, pilkki- ja laskettelukelit edessä päin? 

-heidisusanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3